Magazines pakken uit met veelzeggende Trump-covers

Magazines pakken uit met veelzeggende Trump-covers

Verschillende media hebben uitgepakt met een bijzondere cover voor hun tijdschrift of kopstuk op hun website deze week. De aanleiding? Donald Trump en zijn houding ten opzichte van het extreemrechtse geweld in Charlottesville waarbij een vrouw stierf nadat ze werd aangereden door een nazisympathisant.

The Economist

The Economist is een Brits magazine en pakt uit met een cover waarop Donald Trump luid staat te roepen, zoals we van hem gewoon zijn. Zijn luidspreker is de puntmuts die kenmerkend is voor leden van de Ku Klux Klan, een extreemrechtse haatgroepering.

In hun artikel schrijven ze dat Trump wel degelijk de moord op Heather Neyer, de vrouw die stierf in Charlottesville, afkeurt, maar dat hij door zijn onstabiele boodschap niet geschikt is om het Witte Huis te zitten.

The New Yorker

The New Yorker doet iets gelijkaardigs, maar geeft met hun cover nog duidelijker de boodschap mee dat Trump voer geeft aan extreemrechts, want het zeil van de boot is opnieuw een puntmuts die verwijst naar de Ku Klux Klan.

De artiest achter de cover is David Plunkert en hij zegt dat hij zelden politieke tekeningen maakt, maar dat hij zich geroepen voelde na zwakke reactie van Trump op de rellen in Charlottesville. “Een beeld toont beter wat mijn gedachten zijn dan woorden dat kunnen. Het kan een lichte toets zijn op een ernstig en angstaanjagend onderwerp.”

TIME

Het magazine TIME pakt uit met een cover waarin een persoon de Hitlergroet maakt, gehuld in een Amerikaanse vlag. De titel is ‘Haat in Amerika’. In hun artikel vraagt het magazine zich af of “de natie succesvol zal zijn na Charlottesville op de vlakken waar Trump gefaald heeft”. Ze focussen zich op hoe het was in Amerika voor en na de eerste zwarte president van Amerika, Trumps voorganger Barack Obama.

Op de cover werd ook nog een ‘aanpassing’ gemaakt door een lezer, die van de persoon onder de vlag overduidelijk Donald Trump heeft gemaakt.

Andere cartoons

Er duiken ook andere cartoons op die verwijzen naar Trump en zijn relatie met extreemrechtse groeperingen. Zo is er deze cartoon van het Witte Huis, dat een beetje ‘gerenoveerd’ werd met de kenmerkende puntmuts van de KKK.

En Trump?

Trump blijft ondertussen oorlog voeren met de media. Zij publiceren wat hij uitspookt en hij doet het af als fake news.

Gesponsorde artikelen