Marilyn Manson beschuldigd van seksueel en racistisch wangedrag na inzinking op podium

Marilyn Manson beschuldigd van seksueel en racistisch wangedrag na inzinking op podium

Rockzanger Marilyn Manson wordt op Twitter van ongepaste seksuele en racistische opmerkingen beschuldigd door actrice Charlyne Yi. Manson zou Charlyne Yi een “China man” genoemd hebben en gevraagd hebben om met haar te “scharen”. Het incident zou zich in 2012 afgespeeld hebben op de set van de reeks ‘House’. Afgelopen weekend gaf Manson nog een flopconcert: hij mompelde onverstaanbare teksten en trok zich na luttele minuten terug in de backstage. 

“Hij kwam naar de set omdat hij zo’n grote fan van de show was”, schreef Charlyne Yi, die Dr. Chi Park vertolkt in House, op haar Twitteraccount dat ze intussen verwijderd heeft.

“Hij heeft daar zowat elke vrouw lastiggevallen. Het is verontrustend om te zien dat je automatisch aan je belager gelinkt wordt als je over dit soort incidenten praat. Dat is je naam vanaf nu. Het overstijgt bijna wie je bent.” Marilyn Manson heeft nog niet gereageerd op de beschuldiging. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.

Jaar vol problemen

Afgelopen weekend gaf Manson nog een barslecht concert in New York, waarbij hij niet in staat was om te zingen en voor zich uit mompelde. “Het is pijnlijk om te zien dat een artiest er zo slecht aan toe kan zijn”, schreven fans op sociale media.

Veel mensen vrezen dat de zanger een zenuwinzinking kreeg na een moeilijk jaar. Zo overleed zijn trouwe gitarist Scott Putesky, beter bekend als Daisy Berkowitz, aan de gevolgen van darmkanker. Ook was Manson genoodzaakt om zijn rechterhand, bassist Twiggy Ramirez, de laan uit te sturen nadat die van seksueel wangedrag en verkrachting werd beschuldigd door zijn ex.

Traditie van controverse

Marilyn Manson is sinds de jaren 90 actief als zanger. Zijn act werd destijds als uiterst controversieel beschouwd en hij kwam onder vuur van conservatief Amerika te liggen wegens het vernietigen van bijbels, het dragen van korsetten en netkousen en antichristelijke teksten.

Zijn grootste hits zijn The Beautiful People, Tourniquet, Sweet Dreams en Come White.

Gesponsorde artikelen