Matthias Schoenaerts loopt (opnieuw) tegen de lamp: een maand rijverbod erbij

Matthias Schoenaerts loopt (opnieuw) tegen de lamp: een maand rijverbod erbij

Matthias Schoenaerts heeft dubbele pech: na een eerste veroordeling moet hij alweer z’n rijbewijs inleveren. Hoewel, alweer, eigenlijk gaat het om een eerdere veroordeling die nu maar toegepast wordt. Volgens z’n manager had Schoenaerts het te druk om z’n roze papiertje in te dienen. 

Eigenlijk had Schoenaerts z’n rijbewijs al een tijdje terug moeten inleveren. Acht dagen, klein bier dus, maar omdat de acteur zo vaak in het buitenland verblijft, krijg hij dat vonnis, dat in 2013 werd uitgesproken, pas in 2016.

Maar ook in 2016 retourneerde Schoenaerts zijn rijbewijs niet, niet omdat hij dat niet wilde doen, maar, volgens zijn manager, omdat hij het vergeten was. “Na de dood van zijn moeder, stortte Matthias zich volledig op zijn werk”, beweert die. Dat zou zoveel stress veroorzaakt hebben dat hij het vonnis helemaal vergeten was.

De rechter vond het allemaal zo erg nog niet, maar verlengde het rijverbod wel met een maand. ’t Is nog maar de vraag of dat wil zeggen dat Schoenaerts er zich de volgende keer wel aan houdt. Overigens moet hij sowieso ook wel een boete betalen van 1.200 euro. Het is namelijk niet de eerste keer dat hij een overtreding begaat: hij pleegde tien jaar geleden vluchtmisdrijf en bleek toen dronken te zijn geweest.

Gesponsorde artikelen