Left Right
scrollTop top

Mayweather en Khabib onderhandelen over gevecht: “Floyd smeekt er iedere dag om”


Mayweather en Khabib onderhandelen over gevecht: “Floyd smeekt er iedere dag om”

De hype over een mogelijk gevecht tussen bokser Floyd Mayweather en MMA-vechter Khabib Nurmagomedov is weer aangewakkerd. De reden daarvoor is enkele uitspraken van de manager van die laatste. “Mayweather smeekt al een maand om een gevecht met Khabib”, beweert hij in een interview met TMZ.

Bijna drie jaar geleden ging bokskampioen Floyd Mayweather officieel met pensioen. De Amerikaan had op dat moment al zijn 49 profkampen gewonnen en wordt door velen beschouwd als een van de beste boksers aller tijden.

Mayweather verdiende in zijn carrière bijna een miljard euro, maar houdt er ook een heel dure en decadente levensstijl op na. Voor een uitdaging die voldoende geld opbrengt, stapt de bijna 42-jarige Amerikaan dus maar al te graag nog eens in de ring.

Eerst Conor McGregor …

Zijn eerste comeback was het beruchte en absurde gevecht tegen Conor McGregor, op dat moment de bekendste UFC-kooivechter. Mayweather won de kamp, maar beide hoofdrolspelers gingen met een gigantische cheque naar huis.

McGregor wou na zijn uitstap naar het boksen in oktober vorig jaar zijn titel in de UFC heroveren in een kooigevecht tegen de nieuwe ster Khabib Nurmagomedov. Het was echter de Rus die aan het langste eind trok en zo was er meteen ook een nieuwe uitdager voor de nog steeds ongeslagen bokser Floyd Mayweather.

… en nu Khabib Nurmagomedov?

De twee hypen een eventuele kamp al enige tijd door elkaar regelmatig uit te dagen, maar tot een deal kwam het voorlopig nog niet. Mayweather stapte zelfs eerst (heel kort) in de ring tegen de Japanse kickbokser Tenshin Nasukawa, al ging dat om een demonstratiekamp die amper twee minuten duurde.

Volgens Ali Abdelaziz, de manager van Khabib Nurmagomedov, wil Mayweather echter maar al te graag vechten tegen de UFC-vechter. “We sturen al een maand naar elkaar. Als Floyd dat ontkent, liegt hij en zal ik alle berichten online zetten”, zegt hij daarover tegen TMZ. “Hij smeekt zelfs letterlijk om te vechten tegen Khabib.”

He don’t have the balls

Nurmagomedov is bereid om zijn vertrouwde octagon te verlaten en het in een echt bokskamp op te nemen tegen Mayweather. “He don’t have the balls to go to the UFC“, zegt zijn manager. “Dus zullen we hem in een boksring bekampen and beat his ass, geen probleem.”

Het enige wat een supergevecht tussen de twee kampioenen die nog nooit een kamp verloren hebben in de weg lijkt te staan, is geld. “Als Mayweather wil, is de bokskamp zo geregeld”, zegt Abdelaziz. “Maar dan moet hij wel met een beter voorstel komen en hij weet wel waarover ik het heb.”

Boksen of UFC?

Voor Khabib is een bokskamp, zelfs als hij zou verliezen van Floyd Mayweather, veel lucratiever dan zijn wereldtitel verdedigen in de UFC. Nochtans doet die organisatie er alles aan om zijn nieuwe vedette te houden.

Er zijn al enige tijd geruchten over een titelkamp tegen Tony Ferguson, de Amerikaan die tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov even interim-wereldkampioen lichtgewichten was. Dana White, voorzitter van de UFC, droomt zelfs luidop van een rematch tussen Conor en Khabib. Al is het maar de vraag of hij op kan tegen het grote geld uit de bokswereld.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899