Left Right
scrollTop top

Mayweather vs. Khabib weer stapje dichterbij? Nurmagomedov zit samen met Russische boksfederatie


Mayweather vs. Khabib weer stapje dichterbij? Nurmagomedov zit samen met Russische boksfederatie

Komt het supergevecht tussen bokslegende Floyd Mayweather en UFC-vechter Khabib Nurmagomedov weer een stapje dichterbij? Nurmagomedov deelde op Instagram een foto samen met de secretaris-generaal van de Russische boksfederatie. Hij geeft meteen ook z’n grote ambities voor het supergevecht mee: hij wil 100.000 toeschouwers lokken en ook het ppv-record breken. 

Floyd Mayweather heeft z’n opponenten voor het uitkiezen. Hoewel ‘Money’ Mayweather eigenlijk gepensioneerd is, trekken er toch steeds meer opponenten aan de arm van de bokslegende om nog een laatste keer de boksring in te trekken.

Manny Pacquiao

Zo daagde onder andere Saul ‘Canelo’ Alvarez, een Mexicaanse profbokser die onlangs het lucratiefste sportcontract ooit ondertekende, Mayweather al uit, maar die bedankte. “Conor McQuitter (een verwijzing naar hoe Conor McGregor moest opgeven in zijn gevecht tegen Khabib, red.) was een veel betere vechter dan de valsspelende Canelo en ook hem heb ik een pak rammel gegeven!”, haalde de Amerikaan uit onder een foto van de twee op Instagram.

Mayweather sprak wel al verschillende keren interesse uit in een andere rematch, namelijk tegen Manny Pacquiao. Mayweather versloeg de Filipijn in 2015 al eens op punten, maar beiden zouden het graag nog een keertje tegen elkaar opnemen. Pacquiao maakte zelfs de overstap naar Premier Boxing Champions, een boksorganisatie waar ook Floyd Mayweather deel van uitmaakt(e). Het lijkt dus in de sterren geschreven dat de twee voor een rematch gaan, maar Mayweather zou echter eerst nog een ‘opwarmduel’ willen afwerken om zich echt klaar te stomen voor die clash.

Tweede supergevecht

En ook voor dat opwarmduel lijkt de Amerikaan al een opponent klaar hebben staan. Niemand minder dan Khabib Nurmagomedov, de ongeslagen UFC-kampioen bij de lichtgewichten, daagde Mayweather niet zo lang geleden al uit. Nurmagomedov zit in de winning mood. Tijdens UFC 229 behaalde hij nog een klinkende overwinning tegen Conor McGregor (lees hier een uitgebreid verslag van die kamp), een oude bekende van Mayweather. Vorig jaar namen de twee het namelijk tegen elkaar op in een eerste supergevecht (McGregor moest toen wel de duimen leggen tegen de ervaren bokser). Maar komt er nu ook een tweede supergevecht? Als het van Khabib afhangt alvast wel.

Let’s go Floyd, laten we vechten!”, zei de Rus in een Instagramfilmpje van Leonard Ellerbe, de promotor van Floyd Mayweather. “50-0 tegen 27-0, twee mannen die nooit verliezen. Let’s go! Waarom niet? In de jungle is er maar één koning. Maar één koning … en dat ben ik natuurlijk. Want hij kon McGregor niet tegen het canvas krijgen, maar dat deed ik met gemak!”

Bekijk hieronder het filmpje waarin Khabib Mayweather uitdaagt:

“Haal jullie chequeboekje maar boven”

Mayweather nam de uitdaging al snel aan, al had hij één eis: hij zou het niet voor niets gaan doen. “CBS, Showtime, MGM Grand, haal jullie chequeboekje maar boven!”, schreef ‘Money’ in een tweet. “Als ik het tegen Khabib opneem, zal dat voor een bedrag van negen cijfertjes zijn. Dat zal waarschijnlijk nog meer zijn dan voor m’n kamp tegen McGregor. Waarschijnlijk 100 miljoen dollar meer, gegarandeerd!”

Wereldrecord

En hoewel UFC-baas Dana White al zei “er geen aandacht aan te schenken”, lijkt Khabib er toch al helemaal zeker van. Hij zat zo zelfs al samen met Umar Kremlev, de secretaris-generaal van de Russische boksfederatie. “We hebben het Mayweather-gevecht besproken”, schrijft Khabib onder een foto van de twee op Instagram. “We willen dat de kamp plaatsvindt in Moskou, in de legendarische Luzhniki-arena.”

Een tweede supergevecht zou op zich al historisch zijn, maar de Rus wil ook echt geschiedenis schrijven: “We zijn ervan overtuigd dat we 100.000 toeschouwers kunnen verzamelen en een wereldrecord zullen vestigen in aantal pay per view-buys!” Uitvluchten heeft Mayweather volgens Khabib niet. “Een visum heb je niet nodig”, schrijft hij. “Voor mijn fans is het nog maar de vraag: geloof je in mij? Of denk je ook dat hij me knock-out zal slaan?”

Bekijk hieronder Khabib z’n Instagrampost:

“Mayweather – Khabib, 2019”

Mayweather gaf in een interview met TMZ Sports zelfs al toe ook te denken aan een rematch met Conor McGregor. “McGregor was aan het trashtalken, dus is het niet gedaan”, zei de bokslegende, voor wie de matchup met Khabib al in kannen en kruiken lijkt. “Khabib en ik nemen het tegen elkaar op, McGregor en ik gaan het ook opnieuw doen.” Hij sluit zelfs af met een kleine belofte: “Mayweather – Khabib, 2019.”

Bekijk hieronder het volledige interview:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…