Left Right
scrollTop top

McGregor wil na afschuwelijke Twitteroorlog met Khabib alweer de octagon in


McGregor wil na afschuwelijke Twitteroorlog met Khabib alweer de octagon in

De rivaliteit tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov lijkt alleen maar gruwelijkere proporties aan te nemen. De Twitteroorlog waar de twee zich de afgelopen dagen in bevonden escaleerde tot op een punt dat racistische tweets werden opgevolgd met beschuldigingen van verkrachting. In een laatste tweet lijkt McGregor zich nu te verontschuldigen, maar is hij meteen ook duidelijk: “Ik zie je in de octagon”. Tot zover z’n pensioen dus.

Wie dacht dat hun kamp tijdens UFC 229 een einde zou maken aan de rivaliteit had het mis. En zwaar mis. Want wat er zich na het gevecht afspeelde, was nog maar het topje van de ijsberg (lees hier een uitgebreid verslag van hun kamp en de hel die daarna uitbrak). De vete tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov groeide de afgelopen maanden alleen nog maar en bereikte de afgelopen dagen een hoogtepunt. Op Twitter gooiden de twee het ene verwijt na het andere naar elkaar, waarbij het ene nog afschuwelijker dan het vorige.

“Geld komt en gaat, maar je eer ben je voor altijd kwijt”

Het begon allemaal, hoe kan het ook anders, bij McGregor die reageerde op een Instagrampost van de Rus. Het was bijna exact een jaar geleden dat de nog steeds ongeslagen Rus de lightweight-titel veroverde na een overwinning op Al Iaquinta tijdens UFC 223. Dat herdacht Khabib met een foto op Instagram, met eronder de tekst: “Fantastisch gevoel, na vijf kampioenschapsronden. Ik zie jullie snel weer terug, heel snel. Bedankt iedereen voor de steun de afgelopen jaren.”

Dat was voor de intussen gepensioneerde McGregor het moment om nog eens uit te halen naar zijn voormalige opponent. “Je geld is afgenomen en je broer z’n oogkas gebroken nadat je tegen mij vocht, kleine rat”, verwees McGregor naar de hoge boete die Khabib werd opgelegd omwille van de hetze die er na UFC 229 uitbrak. “Viva Las Vegas baby, het huis wint altijd.” En zo was de Twitteroorlog begonnen.

Amper een paar uur later reageerde Khabib al. “Geld komt en gaat, maar de eer die je die avond bent verloren, zal nooit meer terugkomen, leer ermee leven. Je carrière in mma is gedaan, begin je dan maar een carrière op Twitter? #twitterWarrior”, haalde Khabib op zijn beurt zwaar uit naar McGregor.

“Je vrouw is een handdoek”

Daar leek de storm even te gaan liggen, maar enkele dagen nadien zweepte McGregor ‘m weer op gang. Met drie tweets, waarvan hij er al snel twee verwijderde, maakte hij de vete persoonlijker dan die ooit was geweest. “Wees niet bang van een rematch, jij kleine rat. Je zal doen wat je wordt opgelegd, zoals je altijd doet”, was McGregor eerst nog ‘redelijk’ braaf.

Daarna ging het een stuk verder bergaf. “Ik heb je broeder een pak rammel gegeven en took a shit in his hat“, laat hij weinig aan de verbeelding. Hij poste meteen ook twee foto’s van een gehavende Abubakar Nurmagomedov, de neef van Khabib die na UFC 229 de ring in sprong en slaags raakte met McGregor. Maar McGregor raakte pas echt de weg kwijt in z’n derde tweet. Boven twee foto’s van Khabib en die z’n gesluierde vrouw schreef de Ier: “Je vrouw is een handdoek, makker”. Die twee tweets werden dus al snel verwijderd maar bleven natuurlijk wel de ronde doen op het internet.

Bekijk hieronder de twee intussen verwijderde tweets:

Hypocriet

Ali Abdelaziz, de manager van Khabib, stuurde nog een tweetje de wereld in, maar McGregor wist plots van geen ophouden meer. Woensdagmorgen poste McGregor een foto van Khabib en zijn trainingspartners Zubaira Tukhugov en Ruslan Magomedov, die net een levenslange schorsing had gekregen van USADA voor herhaaldelijke dopingovertredingen.

“Wow, opnieuw een Dagestaan (inwoner van de autonome Russische republiek Dagestan, red.) die gepakt wordt voor steroïdegebruik. Dat is nu al twee van de drie op deze foto die gepakt zijn, met de meest recente zelfs drie keer op rij en nu met een levenslange schorsing. Fantastisch gedaan, UFC. De enige ondeugd die niet kan vergeven worden is hypocrisie.”

Bekijk hieronder de tweet van McGregor:

“Je bent een verkrachter”

Weer slechts enkele uren later had Khabib al een antwoord klaar, en deze keer hield ook de Rus zich niet in. “Verkrachter, je bent een verkrachter”, schreef hij onder een gelekte foto van McGregor en de 26-jarige Terri Murray, die recent nog claimde dat McGregor de vader van haar kind zou zijn. “Jij ben zelf een hypocriet die niet verantwoordelijk is voor z’n eigen acties. Gerechtigheid zal ook jou vinden. We zullen het wel zien.”

Khabib verwijst met z’n tweet vooral naar de aantijgingen die nadat McGregor z’n pensioen aankondigde weer de kop op staken. McGregor zou in Ierland al bijna een jaar het onderwerp zijn van een onderzoek naar verkrachting. McGregor zou daarvoor opgepakt zijn maar niet aangeklaagd. Ierse media zijn echter verboden om namen te noemen in verkrachtingszaken die nog niet uitgesproken zijn en berichten dus al maanden over “een Ierse topsporter” als verdachte. Er is dus nog niets bewezen en er is al helemaal geen uitspraak over de zaak, maar toch gebruikt Khabib het dus om de Ier aan te vallen.

“Onacceptabel”

De interacties tussen de twee werden zo afschuwelijk dat vele collega’s de Twitteroorlog al veroordeelden, en ook UFC-baas Dana White zag zich genoodzaakt zich uit te spreken over de zaak. “Ik ben op de hoogte van de recente woordenwisselingen op sociale media tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor”, schrijft White in een statement. “De situatie is zo geëscaleerd dat het nu op een niveau gekomen is dat onacceptabel is. Daarom gaan we nu de nodige stappen nemen en contact opnemen met de kampen van beide atleten en zo deze situatie bij alle partijen intern aanpakken.”

De tussenkomst van White deerde McGregor blijkbaar weinig. Met een nieuwe tweet gooide hij nog wat extra olie op het vuur. “Plottwist: het is een geit onder die handdoek”, schreef hij in een tweet die hij niet veel later weer opnieuw verwijderde. En geen van de twee leek van ophouden te weten, want het duurde opnieuw niet lang voor Khabib reageerde. “Als je denkt dat je veilig bent bij het beledigen van een hele religie, dan heb je het mis”, dreigde de Rus in een tweet.

McGregor schoof in een laatste antwoord dan weer de schuld voor deze hele vete naar de Rus. “Je hebt dit exacte dreigement al eens naar mijn coach gestuurd in 2016. Ik weet het nog goed. Net ervoor hadden jij en je team mijn teamgenoot aangevallen in een hotel in Brooklyn. Herinner je maar goed hoe dit allemaal is begonnen. God ziet alles.” Maar ook die tweet is ondertussen alweer verdwenen.

“Ik zie je in de octagon”

Plots, schijnbaar uit het niets, kwam McGregor met een haast verontschuldigende tweet. “Ik wil vooruitgaan, met fans van alle religies en achtergronden. Alle religies dagen ons uit om onze beste zelve te zijn. Het is één wereld en één voor allen”, schrijft McGregor heel atypisch. Hoe hij de tweet afsluit, is dan weer op en top Conor McGregor: “Nu zie ik je in de octagon”.

Na net iets meer dan een week lijkt het pensioen van de Ierse mma-ster er dus alweer op te zitten. Hij lijkt te azen op een rematch met Khabib, maar de vraag is of UFC-baas Dana White nog altijd zo happig is om dat ook officieel te maken. De ondertussen afschuwelijke vete tussen de twee zal voor meer geld zorgen dan ze ooit hebben verdiend met een pay-per-view, maar velen roepen de UFC nu op om een duidelijke lijn te trekken. Dit gedrag mag niet goedgekeurd worden, laat staan beloond met een nieuwe kamp en zelfs een titelgevecht. Benieuwd wat er bij UFC, en Dana White, de bovenhand zal halen: geld of de integriteit van de sport. Wij vrezen alvast het eerste …


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…