Medewerkster van Carole Baskin uit ‘Tiger King’ verliest bijna arm tijdens voederen

Een tijger heeft bijna de arm afgebeten van een vrijwilliger in het dierenpark Big Cat Rescue van Carole Baskin. Het incident gebeurde toen de vrouw de tijger eten aan het geven was. Ze is met een ernstige verwonding naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht.

De controversiële dierenrechtenactiviste Carole Baskin kreeg in maart van dit wereldwijde bekendheid na de release van de docureeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madness op Netflix. Daarin leerden we haar kennen als aartsvijand van Joe Exotic, die volgens haar een dierenmishandelaar is.

Zichzelf ziet Baskin daarentegen als een dierenrechtenactiviste. Zo pleit ze voor een betere wetgeving op het houden van grote katachtigen. In haar dierenpark Big Cat Rescue vangt ze dan ook verwaarloosde en uitgebuite tijgers, leeuwen en andere katachtigen op.

Voederen

Het is in dat park in Tampa in de staat Florida in de Verenigde Staten dat zich donderdagochtend een gruwelijk incident voordeed. Candy Couser, een vrijwilligster die al vijf jaar in Big Cat Rescue helpt, raakte daarbij ernstig verwond toen ze de tijger Kimba wou voederen.

“Ze zag dat hij was opgesloten in een deel dat ver weg was van waar hij gewoonlijk wordt gevoed. Kimba zat al een aantal dagen opgesloten in dat gedeelte omdat daar camera’s werden geïnstalleerd. Ze opende een tunneldeur aan het ene uiteinde van de tunnel, en toen ze de tweede deur optilde, zag ze dat die vergrendeld was. Dit is ons universele teken om de poort niet te openen zonder dat de coördinator komt helpen”, legt het dierenpark uit op Facebook.

Verpleegster ter plaatse

“Candy zei dat ze gewoon niet nadacht toen ze haar hand uitstak om de deur los te maken. Het is in strijd met onze protocollen voor iedereen om een deel van je lichaam in een kooi te steken met een grote kat erin. Kimba pakte haar arm en scheurde hem bijna van de schouder.”

Het geschreeuw van Candy lokte snel enkele andere medewerkers van Big Cat Rescue naar de kooi waarop de tijger losliet. Een aanwezige verpleegster kon het bloeden via de slagader onder haar oksel stoppen door de arm af te binden met een riem. Om de arm van Candy te redden, werd hij in ijs gestoken. Ongeveer een kwartier later kwam de ambulance aan in het park en werd de vrouw afgevoerd naar het nabijgelegen ziekenhuis. Hoe het nu met haar gaat, is niet bekend.

Tijger Kimba

Big Cat Rescue laat wel nog weten dat Candy expliciet gevraagd had om tijger Kimba niet te straffen. Uit voorzorg is hij wel 30 dagen in afzondering geplaatst, al gedraagt hij zich blijkbaar normaal.

Meer
Lees meer...