Left Right
scrollTop top

Mensen met katten zijn waarschijnlijk vaker bdsm-aanhangers


Mensen met katten zijn waarschijnlijk vaker bdsm-aanhangers

Heb jij een kat of twee rondlopen? Dat zou iets kunnen betekenen over je bedgewoonten. Onderzoek toont aan dat katten-eigenaars meer kans hebben om zich bezig te willen houden met bondage of sadomasochisme. De oorzaak? Toxoplasmose.

Als ‘crazy cat lady’ een term is die op jou kan geplakt worden, wees dan vooral niet bang dat dat wil zeggen dat je eenzaam zal eindigen. Integendeel zelfs, onderzoek toont aan dat mensen met katten vaker geïnteresseerd zijn in … euh … het verbreden van hun seksuele horizon, zullen we maar zeggen. Want ja, er bestaat een link tussen katten-eigenaars en bdsm.

Wie krijgt er zin in SM?

Pardon? In alle eerlijkheid, het gaat niet noodzakelijk over katteneigenaars. Maar een onderzoek uit Slovakije keek naar de seksuele gewoontes van zo’n 35.000 mensen. Een deel van hen had toxoplasmose en zij gaven sneller dan hun bacterievrije collega’s aan dat ze opgewonden geraakten van “hun eigen angst, gevaar en seksuele onderwerping.” Voila.

Hoe leggen we de link met katten? Toxoplasmose is een ziekte die voortkomt uit parasieten die op katten zitten. Het veroorzaakt vaak helemaal geen symptomen, maar je kan er wel wat grieperig van zijn. Toxoplasmose is vooral gevaarlijk voor een ongeboren kind bij zwangere vrouwen, vandaar dat je partner dus de kattenbak mag leegmaken.

Naar dit soort porno surften Belgen het vaakst.

Toxoplasmose

Volgens de auteur van het artikel zijn natuurlijk niet alle kattenlovers besmet met toxoplasmose. Maar toxoplasmose alleen is ook geen voorwaarde voor bdsm-voorliefdes. Maar de bacteriën activeren wel bepaalde delen van de hersenen die zowel voor angst als voor seksualiteitsbeleving zorgen.

Natuurlijk, zegt ook de auteur, is de link tussen angst en seks er sowieso bij veel mensen. Maar wie toxoplasmose heeft, zou dus kunnen overschakelen van satijnen lakens naar leer en zweepjes. Je kan altijd eens boos naar de kat kijken als dat vreemd overkomt.

Hoeveel mensen hebben toxoplasmose?

Wat de auteur wél concludeerde, is dat er ook een link is tussen toxoplasmose en mannen die “een hogere aantrekkingskracht voelen tot bondage, geweld, masochisme en zelfs verkrachting.” ’t Gaat dus niet alleen maar over onschuldige interpretaties van Fifty Shades of Grey.

Vrouwen zochten en masse naar SM op het web.

Mocht je je zorgen maken omdat je kat je wel heel vaak aanhaalt: ongeveer één derde van de bevolking is besmet met toxoplasmose. We zouden ons dus nog niet al te ongerust maken.

Het kan natuurlijk ook gewoon leuk zijn: miauwkes.

Pixabay

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810