Tijdens een toespraak in North Carolina noemde Donald Trump vrouwen die hem van aanranding beschuldigen “zieke leugenaars”. “Ze doen het waarschijnlijk voor wat gratis roem”, zei Trump. Hij stak het ook op de media, die hij er nu van beschuldigd deel uit te maken van een Mexicaanse samenzwering tegen hem. En zijn campagne heeft een Britse fantast tevoorschijn getoverd die moet weerleggen dat The Donald zijn poten niet kan thuishouden.
Anthony Gilberthorpe heet die. Trumps campagneteam kwam gisteren met hem op de proppen. Hij weerlegt het verhaal van ten minste één aanranding, die van Jessica Leeds. Leeds zou rond 1980 op een vlucht zijn betast door Trump. Anthony Gilberthorpe, die beweert op de bewuste vlucht in de buurt van Trump en Leeds te hebben gezeten, zegt in de New York Post dat het verhaal van Leeds niet klopt.
“Ik heb de aanklager een keer ontmoet en kan me niet voorstellen dat Trump seksuele toespelingen heeft gemaakt. Ik was continu bij hem en zij was juist degene die aan het flirten was.” Het probleem: Gilberthorpe staat in Groot-Brittannië vooral bekend door zijn bewering in de jaren tachtig minderjarige jongens te hebben bezorgd bij seksfeestjes van Britse politici. Toen daar onderzoek werd naar gedaan, bleek hij een fantast te zijn.
Mexico, de samenzwering
Trump zelf deed de beschuldigingen van Leeds ook nog zo af: ze was te lelijk voor hem insinueerde hij opdat hij haar zou lastig vallen. (“Believe me – she would not be my first choice, that I can tell you.”)
Volgens Trump zouden de beschuldigingen aan zijn adres allemaal doorgestoken kaart zijn. Het is ook allemaal de schuld van de media, die nu volgens Trump deel uitmaakt van een grote Mexicaanse samenzwering tegen hem.
Om dat te staven, kwam hij met een verhaal over de New York Times. De Mexicaanse zakenman Carlos Slim is een belangrijke aandeelhouder van de New York Times Company en daarom zou de krant “onware” verhalen over het omstreden gedrag van Trump publiceren. Zowel Slim als de New York Times ontkennen trouwens dat ze contact met elkaar hebben gehad.
Trump beschuldigde de media in zijn geheel ervan “het systeem en de komende verkiezingen te vervalsen”.
Trump kon ook niet nalaten om over het uiterlijk van Hillary Clinton commentaar te geven.: “I’m standing at my podium and she walks in front of me, she walks in front of me and when she walks in front of me, believe me, I wasn’t impressed.”
Down, down
Na de aantijgingen aan Trumps adres is hij nog verder achterop geraakt in de peilingen. Volgens persbureau Reuters staat hij nu 7 procent achter Clinton. Eerder trok Trump alles uit de kast om Hillary’s echtgenoot Bill Clinton in een kwaad daglicht te zetten. Zo hield de vastgoedmagnaat kort voor de start van het tweede presidentiële debat een persconferentie met enkele vrouwen die de ex-president beschuldigen van seksueel misbruik. Ook zou Trump mensen hebben betaald om bijeenkomsten van Clinton te verstoren.