Met deze ‘Red Dead Redemption 2’ glitch kan je duizenden dollars verdienen (maar je zal snel moeten zijn)

Met deze ‘Red Dead Redemption 2’ glitch kan je duizenden dollars verdienen (maar je zal snel moeten zijn)

‘Red Dead Redemption 2’ is nog maar een paar dagen uit en gamers hebben al een glitch gevonden waarmee je tot 15.000 dollar kan verdienen in het spel. Wie snel rijk wil worden, zal zich wel moeten haasten, want Rockstar is op de hoogte van de glitch en zal ‘m waarschijnlijk in de eerstvolgende patch oplossen.

Red Dead Redemption 2 wordt algemeen gelauwerd als een van de beste games ooit (lees hier onze review), maar het heeft uiteraard ook z’n (kleine) irritatietjes. Zo is het niet makkelijk om veel geld te verdienen in RDR2 (ironisch genoeg zal de game zelf waarschijnlijk wel gigantisch veel gaan opbrengen). Je kan legaal aan geld komen, door paarden te verkopen of onbekenden te helpen, of illegaal, door paarden te stelen of mensen te overvallen, maar echt rijk word je er niet van. Gamers hebben echter nu al, nog geen week na de release van de game, een glitch ontdekt die je duizenden dollars kan opleveren op enkele seconden.

15.000 dollar

In een loot box in het uitgebrande kantoor van de sherrif in Limpany (ten noorden van Flatneck Station) kan je goudstaven vinden. Maar als je op het juiste moment savet, dan krijg je een haast onuitputtelijke voorraad aan goudstaven! Volg deze stappen en dan ben je op een paar seconden rijk:

  • Schakel de autosave-functie uit in het hoofdmenu
  • Open de loot box, maar neem er nog niets uit
  • Als Arthur zich bukt, pauzeer dan het spel en save het manueel
  • Open je kersverse load
  • Plunder nu zoveel mogelijk goudstaven uit de box

Niet iedereen zal even sterk kunnen genieten van deze glitch. Als je de box al geloot hebt in het verleden, zal deze glitch bijvoorbeeld al niet werken. Maar sommige gamers haalden wel tot 30 goudstaven uit de kist, goed voor zo’n 15.000 dollar. Volgens de Reddit-gebruiker die de glitch opmerkte, zou je zelfs je goudstaven kunnen verkopen en de glitch helemaal opnieuw kunnen uitvoeren. Al zijn er anderen bij wie dat niet het geval was.

Patch

Hoe dan ook, als jouw Arthur nogal een armoezaaier (of net een big spender) is, dan komt deze glitch als geroepen. Al zal je wel snel moeten zijn, want Rockstar heeft weet van de glitch en zal die dan ook zo snel mogelijk gaan oplossen. Verwacht dus maar dat bij de volgende patch de glitch weg zal zijn, net zoals misschien wel de vele lachwekkende ongevallen en overlijdens die verschillende Red Dead Redemption-fans de afgelopen dagen al deelden op sociale media.

Gesponsorde artikelen