Miauwkes: deze theorie verklaart veel over Harry Potter-kat Mrs. Norris

Miauwkes: deze theorie verklaart veel over Harry Potter-kat Mrs. Norris

In elk boek wordt ze wel eens vermeld: Mrs. Norris, de kat die er perfect normaal uitziet, maar er elke keer Mr. Filch bij haalt als ons gouden trio op een plaats is waar ze niet mogen zijn. Dat er iets vreemd is aan dat beest, dat wisten we al, maar op het internet denken ze te weten wat er nu juist aan haar scheelt. En het verklaart zó veel. 

Hoe kan Mrs. Norris, die ondanks ’t feit dat ze in een magisch kasteel woont, toch een gewone kat is, de regels van Hogwarts begrijpen om zo studenten door te geven aan Mr. Filch? ’t Is een mysterie dat diehard-Potterfans al even in de ban houdt. En nu lijkt er een oplossing: is Mrs. Norris misschien gewoon een animagus? Je weet wel, een mens die ook in een dier kan veranderen.

Een animagus worden wordt in de Potterwereld streng gereguleerd door het ministerie. Maar dat wil niet zeggen dat het niet kan: professor McGonnagal is een kat en ze deed dat gewoon omdat ze episch cool is (alsof dat nog extra bewijs nodig had). Maar het blijkt toch vrij moeilijk te zijn: Peter Pettigrew doet het omdat hij wil doen alsof hij dood is, Rita Skeeter omdat ze een paparazzo eerste klas wil zijn en mensen zo kan afluisteren.

Mrs. Norris, niet juffrouw

Maar verder zijn er dus weinig mensen (nuja, tovenaars) die doen wat volgens het internet het coolste ooit is: spontaan in een kat, hamster of puppy kunnen veranderen. Maar volgens enkele krochten van het internet is de link duidelijk: Filch is quasi-verliefd op z’n kat. Check het maar, niemand in de filmgeschiedenis heeft het zo voor z’n kat als de conciërge van Hogwarts.

En haar naam is dus ook een weggever: het is Mrs. Norris. Dat impliceert dat er ook een meneer Norris is, waar ze niet bij woont. Zou het kunnen dat Filch z’n trouwe kat eigenlijk z’n minnares is? Volgens Cracked wel. Wij weten niet of we zover durven gaan dat we Mrs. Norris meteen een affaire toeschrijven, maar we geloven wel in het extra bewijs dat ze aanbrengen: ze is zichtbaar op de Maurauder’s Map. Net zoals Peter Pettigrew, maar niet zoals ‘normale’ katten. Aha!

Gesponsorde artikelen