Left Right
scrollTop top

‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’: deze week ontdekken de 4 finalisten hun pop-up-restaurant


Mijn Keuken Mijn restaurant
© VTM

Deze week is het zover: de vier duo’s van Mijn Keuken Mijn Restaurant ontdekken hun pop-up restaurant waarin hun droom werkelijkheid zal worden. Op vier verschillende tot de verbeelding sprekende locaties krijgen de kookduo’s een ‘box-in-a-box’ die ze in hun eigen stijl verder kunnen afwerken. Sterrenchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin komen langs om samen met hen de gerechten van hun menu op punt te stellen en hen klaar te stomen om een paar dagen later een vol restaurant te runnen. Elk duo werft trouwens al zaalpersoneel aan, en dat zijn meestal familieleden.

Lorenzo en Ayse

VTM

Mechelen wordt de thuishaven van ‘Bar Nazar’ van Lorenzo en Ayse. In de eeuwenoude predikherenkerk zullen zij hun gasten Turkse gerechten serveren. Marcelo helpt Lorenzo en Ayse met een nieuwe dressing voor hun broodje makreel en het koppel is zwaar onder de indruk. “De souplesse waarmee hij dingen bij elkaar kapt, is zodanig eenvoudig en simpel en plots staat daar iets voor je neus. Dat is magisch”, stelt Marcelo enthousiast.

Pino en Claudia

VTM

Pino en Claudia openen hun restaurant ‘Pinocchio’ in de oude brandweerkazerne van Hasselt. “Pinocchio is één van de mooiste sprookjes van Italië, of van de wereld zelfs”, reageert Pino. “En een deel van mijn naam komt erin voor.”

Ook het porseleinen beeldje dat destijds in de pot met saus belandde, krijgt een speciaal plaatsje in hun pop-up. “Laten we hopen dat de scherven ons geluk brengen”, grapt Claudia. Marcelo adviseert hen om de polenta als voorgerecht te vervangen door koningsvis en schudt ter plaatste nog een tonijncrème uit zijn mouw. Maar is dat voor papa Pino wel voldoende als voorgerecht?

Mira en Anne-Sophie

VTM

Aalst mag Mira en Anne-Sophie verwelkomen in een oude elektriciteitscentrale, een locatie die perfect aansluit bij de naam en het thema van hun restaurant: vuur. De vriendinnen hebben een gloednieuw vismenu samengesteld. Om hun gerecht op punt te zetten en te verfijnen, krijgen ze de eenmalige hulp van Sergio Herman. Hij stelt hen voor om kreeft te gebruiken in plaats van garnalen voor het voorgerecht en laat hierbij niets verloren gaan: voor het sausje op de tomaat burrata gebruikt hij de koppen van de dieren die boordevol smaak zitten.

Deborah en Jasmina

VTM

Tweehonderd kilometer verderop, in Oostende, ontdekken ook Deborah en Jasmina de plaats waar het allemaal zal gebeuren. ‘Restaurant Pistache’ zal groenten aan de man brengen in de oude vismijn. Sergio komt langs bij de tweelingzussen om hen bij te staan bij hun hoofdgerecht van rode biet en het nieuwe dessert met rabarber naar een hoger niveau te tillen. Ook de ouders van de tweeling komen langs met een heus familiestuk van 40 jaar oud: een houten witloofbak die hun grootouders nog hebben gebruikt. Het familiestuk krijgt dan ook een prominente plaats in hun pop-up-restaurant.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810