Left Right
scrollTop top

Minister-president Bourgeois (N-VA) krijgt bovenop jaarloon van 253.000 euro elke maand nog eens 919 euro pensioen


Minister-president Bourgeois (N-VA) krijgt bovenop jaarloon van 253.000 euro elke maand nog eens 919 euro pensioen

Naast zijn wedde als Vlaams minister-president, ontvangt Geert Bourgeois (N-VA) ook een pensioen van 919 euro. Netto houdt hij daarvan 689 euro over. Toen Bourgeois vorig jaar 65 werd, vroeg hij het pensioen aan.

Bovenop zijn loon van 253.000 euro per jaar als Vlaams minister-president, ontvangt Geert Bourgeois (N-VA) ook een pensioen van 919 euro bruto per maand. Netto houdt hij daarvan 689 euro per maand over. Bourgeois heeft recht op dat pensioen, omdat hij twaalf jaar schepen was in Izegem. Dat blijkt uit documenten die het Vlaams Belang bij de stad opvroeg.

Bourgeois vroeg het pensioen vorig jaar aan, toen hij 65 werd. Je mag geen lokaal pensioen trekken terwijl je een lokaal mandaat bekleedt, maar daarnaast is het wettelijk wel toegestaan om een politieke wedde te combineren met een politiek pensioen.

“Logisch”, reageert kabinet-Bourgeois in de kranten van de Persgroep. “Want het zijn andere jobs. Een leerkracht kan ook perfect zijn pensioen krijgen en nog aan de slag zijn als pakweg advocaat. Hier gelden dezelfde regels. De minister-president doet niets fouts of onethisch. Het is jammer dat iedere vergoeding van een politicus door de oppositie verdacht wordt gemaakt.” In 2013 werd de pensioenregeling voor lokale mandatarissen al verstrengd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…