Model met syndroom van Down wordt gezicht van make-upmerk Benefit Cosmetics

Model met syndroom van Down wordt gezicht van make-upmerk Benefit Cosmetics

De twintigjarige Kate Grant is het eerste model met het syndroom van Down dat het gezicht wordt voor een make-upartikel. Ze promoot de rollerliner van Benefit Cosmetics. Sinds Benefit de campagnefoto’s lanceerde, regent het positieve reacties. 

Kate Grant is haar eerste grote stapjes in de modellenwereld aan het zetten en hoewel er elke dag wel een nieuw model aan de oppervlakte komt, is Kate toch wel een geval apart. De twintigjarige Kate heeft namelijk het syndroom van Down en is nu het eerste model met die aandoening die het tot gezicht van een make-uplijn schopt.

Kate Grant

Het is niet de eerste keer dat Kate Grant onder de aandacht komt. Zo won ze eerder al de schoonheidswedstrijd ‘Teen Ultimate Beauty Of The World’. Zo werd ze het eerste meisje met het syndroom van Down dat een internationale schoonheidswedstrijd won.

Maar daar stopt het niet, want Kate blijft verder gaan in de modewereld en heeft nu opnieuw een primeur beet. Als eerste model met het syndroom van Down kon ze het schoppen tot gezicht van een make-uplabel. Het was het Amerikaanse merk Benefit Cosmetics dat met de eer ging lopen. Eerder doken er ook al modellen met Down op in een kinderkledinglijn of op de catwalk, maar Kate is de eerste die het gezicht wordt van een make-upcampagne.

Benefit Cosmetics-campagne

Kate Grant is nu dus het eerste model met het syndroom van Down dat een campagne draagt en daarvoor wordt Benefit Cosmetics gelauwerd. Ook Deirdre Grant, de moeder van Kate, is enthousiast over de grote kans van haar dochter. “Het is haar grote passie om supermodel te worden. Ik hou van haar optimisme en als moeder zal ik er altijd zijn om haar te steunen in dat optimisme.”

Kate gelooft in zichzelf en streeft zo haar dromen na. “Wanneer je jong bent denk je dat alles mogelijk is en Kate ziet niet dat er obstakels op haar weg staan. Zij laat het niet toe dat obstakels of haar beperking in de weg staan van haar succes. Ze zegt zelf dat het syndroom van Down haar niet definieert: ‘Ik ben Kate’.” Volgens haar mama beseft Kate ook dat ze op deze manier een voorbeeld kan zijn voor andere mensen met beperkingen. “Ze beseft dat ze dingen kan doen op een manier dat haar vrienden dat niet kunnen. Ze gebruikt haar stem ook voor hen.”

Bekijk hier de beelden van de campagne met Kate Grant:

Gesponsorde artikelen