Mondo Duplantis zal het opnemen in 100 meter sprint tegen wereldrecordhouder 400 meter horden

De Olympische Spelen zitten er dan misschien op, maar de sportwereld staat nooit stil. Op woensdag 4 september zullen Mondo Duplantis, de wereldrecordhouder in het poolstokhoogspringen, en Karsten Warholm, de wereldrecordhouder in de 400 meter horden het tegen elkaar opnemen in een wedstrijd 100 meter sprint.

Een dag voor de start van de Diamond League meeting in Zürich in september zal er al een opvallende wedstrijd op de planning staan in het Letzigrund Stadion. Daar zullen namelijk twee wereldrecordhouders het tegen elkaar opnemen in een sprint van 100 meter. Maar het gaat niet om twee mannen die deze discipline gewoon zijn.

Duplantis vs. Warholm

De 100 meter springt zal namelijk gelopen worden door Armand “Mondo” Duplantis en Karsten Warlholm. De Zweeds-Amerikaanse Mondo Duplantis brak tijdens de Olympische Spelen zijn eigen wereldrecord in het poolstokhoogspringen door over 6,25 meter te springen. De Noor Karsten Warholm brak tijdens de Olympische Spelen in Tokyo in 2021 het wereldrecord in de 400 meter horden. Dat record werd sindsdien nog niet gebroken. Tijdens de Olympische Spelen in Parijs pakte hij zilver op het onderdeel.

Zowel Duplantis als Warholm blinken dus uit in hun eigen discipline, maar nu gaan ze het in een heel andere discipline tegen elkaar opnemen. De twee zullen namelijk 100 meter sprinten tegen elkaar. Het is het gevolg van een weddenschap die de twee maakten tijdens een interview vorige zomer. Een journalist stelde hen dan de vraag wie zou winnen in een sprint van 100 meter. Waarna de twee besloten om het tegen elkaar op te nemen. En dat moment komt er nu dus aan.

Duplantis en Warholm hebben allebei al “ervaring” op dit onderdeel. Maar daarvoor moeten we enkele jaren teruggaan in de tijd. De laatste tijd van Warholm op de 100 meter is een tijd van 10,49 seconden die hij liep in 2017. De snelste tijd van Duplantis op de 100 meter werd opgemeten in 2018 tijdens zijn laatste jaar op de schoolbanken in de Verenigde Staten. Hij liep toen een tijd van 10,57 seconden. Toen was Duplantis dus 8 honderdsten trager dan Warholm. Maar Duplantis liet ook al weten dat hij tijdens een training een tijd van 10,3 liep. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Bekijk hier de recordtijd van Mondo Duplantis op de 100 meter:

Meer
Lees meer...