“Muffin man” Henrik Christiansen smokkelt chocolademuffin mee naar Noorwegen

Een van de dingen waar het meest over werd gesproken tijdens de Olympische Spelen in Parijs, is de chocolademuffin die je kon kopen in het olympische dorp. De Noorse zwemmer Henrik Christiansen maakte verschillende video’s over de muffins en inspireerde zo heel wat atleten om ze ook te proberen. Maar nu de Olympische Spelen erop zitten, zal hij het dus zonder zijn geliefde muffins moeten stellen. Al is dat niet helemaal waar.

Olympische Spelen zijn tijdelijk, maar de memes zijn voor eeuwig. Een van de meest virale memes van de Spelen in Parijs kwam van de Noorse zwemmer Henrik Christiansen. Hoewel hij zich tevreden moest stellen met een 25ste plaats in de 10 kilometer open water en zich niet kon plaatsen voor de finale in zijn andere onderdelen, de 800 en 1.500 meter vrije slag, groeide hij wel uit tot een van de populairste atleten. En daar zitten de chocolademuffins van het olympisch dorp voor iets tussen.

Muffin man

De liefde van Henrik Christiansen voor de chocolademuffins begon bij de start van de Spelen toen de zwemmer in een video het eten in het olympisch dorp evalueerde. Daarbij kreeg de chocolademuffin al meteen een 11 op 10. In de comments liet Henrik alvast weten dat de muffin “het beste aan de Olympische Spelen” was tot nu toe. In de komende dagen maakte Henrik meer video’s over de muffins, die hem de titel “The Muffin Man” opleverde.

De video’s gingen viraal en heel wat andere atleten gingen ook op zoek naar de muffin om te zien of de hype terecht was. Daarbij waren de meningen eerder verdeeld, maar dat liet Henrik Christiansen niet aan zijn hart komen. Hij bleef zelf video’s maken tot het einde van de Spelen.

Meegesmokkeld naar Noorwegen

Heel wat fans van de zwemmer vreesden dat Henrik na het einde van de Olympische Spelen in een zwart, muffinloos gat zou vallen. Maar de Muffin Man was voorbereid. In een video op TikTok toont hij hoe hij een muffin meenam in zijn bagage tijdens zijn terugreis naar Noorwegen. De muffin kwam echter niet zonder kleerscheuren aan.

In een andere video, gedeeld door de vriendin van Henrik, krijgen we te zien dat hij de laatste muffin niet gespaard heeft, maar meteen heeft verslonden. Gelukkig konden TikTokkers de muffin al traceren en doen er ook al verschillende recepten de ronde.

Bekijk hier de TikToks van Henrik en zijn vriendin:

@henrikchristians1 Guys, I’m not sure she survived the trip back home #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #muffinman ♬ sonido original – Eldiez
@sanneandersen I waited five weeks just for him to come home and pull this bs @Henrik Christiansen ♬ original sound – Llöyd🕷️
Meer
Lees meer...