Nederlandse dominees waarschuwen voor ‘Kind van de Duivel’ van Jebroer: “Geen enkele ouder kan dit waarderen”

Het is een dikke hit op de speelplaats, kinderen die staan te zingen: “Ik ben een kind van de duivel.” Maar in Nederland, in de conservatieve Bible Belt, zorgt het voor opschudding. Dertien dominees schrijven er een brief naar de leden van hun kerk om te waarschuwen voor het lied en op te roepen “te praten met hun kinderen”. “Dit lied kan geen enkele ouder waarderen”. 

“Ik ben een kind van de duivel. Mama, jij hoeft niet te huilen. Feesten, alsof elke dag hier m’n laatste is, hoop dat je deze draait op mijn begrafenis.” Het is het aanstekelijke refrein van het nummer “Kind van de Duivel” van rapper Jebroer, de artiestennaam van Tim Kimman uit Leiden.

Het liedje provoceert: “Ik hoef geen speech. Ik hoef geen bloemen. Gooi drank en drugs over mijn kist. Alles wat ik wou in het leven was dit. Fack it.” In Nederland staat het al acht weken in de top 40, maar echt doorstoten doet het nummer nu ook niet, de hoogste plek was nummer 32. Maar op de speelplaats is het een echte hit: heel veel kinderen brullen het simpele refrein mee, ook al weten ze niet echt wat het betekent.

Reactie van de kerkleiders

En dat schiet in het verkeerde keelgat bij diepgelovige christelijke leiders in Nederland in Vriezenveen, een streng gelovig deel van wat ook wel de ‘Bible Belt’ genoemd wordt. Dat schrijft lokale krant Tubantia, na een tweet van de lokale leider van de ChristenUnie, een streng gelovige partij.

Dertien dominees en jeugdouderlingen stuurden daar een brief naar leden van de Hervormde Gemeente Vriezenveen. Hierin waarschuwen ze ouders voor het liedje. “Dit lied kan geen enkele ouder waarderen. Jonge kinderen zingen ‘gooi drank en drugs over mijn kist’, maar weten amper wat die woorden inhouden. Kinderen die ‘ik ben een kind van de duivel’ zingen moeten beseffen dat ze hiermee ruzie en oorlog over zich afroepen in plaats van liefde en harmonie.”

Meer
Lees meer...