Nee, dit virale iPhone-trucje laat je niet spieken op een examen en luistert jou niet af

Nee, dit virale iPhone-trucje laat je niet spieken op een examen en luistert jou niet af

Kan je met je iPhone spieken op een examen? Waarschijnlijk wel, maar dit Live Listen-trucje dat rond de examens viraal gaat, zal je daar niet bij kunnen helpen. Live Listen is namelijk bedoeld voor doven en slechthorenden. Concreet: schrijf je cursus toch maar op je hand. 

In examentijden worden studenten wanhopig, dat mag duidelijk zijn uit het feit dat het volgende concept viraal ging. Wie een iPhone heeft, merkte misschian al op dat daar een functie ‘Live Listen’ op staat. Het concept is eenvoudig: je iPhone ‘luistert’ naar zijn omgeving en stuurt dat geluid door naar je AirPods (dat zijn de draadloze oortjes van je iPhone, die wij gegarandeerd kwijt zouden raken.)

Waarom je best het serienummer van je AirPods bijhoudt.

Spieken met Live Listen

Ideaal, dacht het internet. Je legt je iPhone gewoon in een kamer waar … tja, een geluidsbestand afspeelt met je cursus op ofzo, en dan kan je, met je AirPods in, luisteren tot je het antwoord op je examenvraag kent. Los van de absurditeit, zou het theoretisch kunnen. Erger nog: je zou je iPhone wel eens als spionagemateriaal kunnen gebruiken.

Maar zo eenvoudig is het niet. Eerst: zoals we hierboven al aangeven, om te spieken, zouden we dit systeem toch afraden. Je moet al op voorhand weten wat er gaat gevraagd worden en dan kan je misschien beter gewoon die antwoorden van buiten leren. Je moet ook uitgelegd krijgen waarom je in je examenlokaal zit met AirPods in je oren.

Beter dan AirPods en toch goedkoper? Probeer deze!

iPhone voor slechthorenden

Zelfs spioneren zit er niet in, hoe vreemd Live Listen ook klinkt. Want de tool is vooral gemaakt om doven en slechthorenden te assisteren. Eigenlijk werkt het als een soort alternatieve luidspreker, je kan Live Listen zelfs aansluiten op bepaald hoorapparaten. Maar het is ook niet meer dan dat: een soort draadloze versterker. Cruciaal: hij werkt via Bluetooth, je moet er dus echt wel bij in de buurt blijven.

Zo veel kost het om je AirPod-oortje te laten vervangen.

Hoe zet je Live Listen aan? Da’s eenvoudig. Je moet de feature eerst aanzetten in je Control Center. Je gaat naar Instellingen, Control Center, Customize Controls en dan Turn On Hearing. Steek je AirPods in je oren. Swipe omhoof of naar beneden om opnieuw in het Control Center te geraken en tik op het oor-icoontje. Er zou nu Live Listen On moeten staan. Voila. Wijs de microfoon van iPhone in de richting van wat je beter wil horen en je krijgt het geluid in je Air Pods.

Zo zie je maar: echt spieken of spioneren kan je er niet mee. Maar eerlijk is eerlijk: een broer of zus afluisteren in de nabije kamer, lukt misschien nog, afhankelijk van hoe je je zet. Toch maar checken of niemand een iPhone heeft laten slingeren?

Gesponsorde artikelen