Dit is hoe Netflix abonnees wil aanzetten om hun account niet langer met anderen te delen

Netflix introduceert een nieuwe functie, genaamd Profile Transfer, om het aantal mensen die hun accounts delen te verminderen. Dankzij die toevoeging kan je je profiel op het account van iemand anders overzetten naar een nieuw, eigen account.

Het aandeel van Netflix is sinds de start van dit jaar zo’n 60 procent naar beneden gekelderd. Beleggers stellen zich onder meer vragen bij het aantal abonnees dat de streamingdienst de rug toekeert. Daarom pakt het platform uit met een aantal nieuwe formules en functies. Zo lanceert Netflix op 3 november 2022 een nieuw abonnement (Basic with Ads) in enkele landen. Het gaat om een formule die goedkoper is dan de bestaande abonnementen, maar waarbij je als gebruiker wel reclame te zien zal krijgen.

Profile Transfer

Daar komt nu ook de functie “Profile Transfer” bij. Die functie laat gebruikers toe hun profiel op het account van iemand anders overzetten naar een nieuw, eigen account. Zo kan je de gebruiksvoorkeuren en geschiedenis overdragen.

“Mensen verhuizen. Families groeien. Relaties veranderen. Het leven gaat over verandering, maar je Netflix-ervaring moet constant blijven. Vandaag lanceren we Profile Transfer: met deze functie kunnen mensen die jouw account gebruiken een profiel overdragen wanneer ze zich aanmelden voor hun eigen abonnement, met behoud van hun gepersonaliseerde aanbevelingen, geschiedenis, lijst, opgeslagen games en andere instellingen”, aldus Netflix.

Minder mensen accounts laten delen

Het is een eerste voorzichtige stap richting het inperken van het aantal mensen dat hun account deelt met anderen. Bedoeling is om gebruikers aan te moedigen een nieuw abonnement te nemen, in plaats van bijvoorbeeld een familieaccount te blijven delen. Zij kunnen dan overwegen het goedkopere abonnement “Basic with Ads” af te sluiten.

Hoe maak je gebruik van de nieuwe functie? Selecteer gewoon je profiel op de startpagina van Netflix en kies vervolgens “Profieloverdracht”. Het platform zal je dan vragen om een nieuwe account aan te maken en je gegevens te bewaren.

(ns/as)

Meer
Lees meer...