Netflix krijgt pandoering op de beurs: 37 procent verlies

Het aandeel Netflix stort zoals verwacht in, na de beroerde kwartaalcijfers van dinsdagavond. Rond 16.30 Belgische tijd stond er een verlies van bijna 37 procent op de tabellen.

Het aandeel ging van ruim 348 dollar dinsdagavond naar zowat 220 dollar woensdagnamiddag. De beurswaarde zakt zo tot circa 98 miljard dollar, dus onder de kaap van 100 miljard dollar. Gisteren was dat nog ruim 150 miljard dollar. Tenzij er nog een comeback komt van de beurskoers, dreigt er een slordige 50 miljard dollar aan beurswaarde in rook op te gaan.

Déjà vu

Beleggers dumpen het aandeel nadat Netflix moest toegeven voor het eerst sinds mensenheugenis abonnees te verliezen. Het is niet de eerste keer dat het aandeel klappen krijgt. Ook in januari crashte het aandeel al eens.

Ook toen al waren er zorgen om de groeiperspectieven wegens de toenemende concurrentie. Daar komen nu nog de macroeconomische en geopolitieke donderwolken bij, die consumenten mogelijk gaan aanzetten om hun abonnement tijdelijk of definitief stop te zetten.

Netflix is dit jaar het slechtst presterende aandeel uit de Amerikaanse beursindices S&P 500 en Nasdaq 100.

(lb)

Meer
Lees meer...