Netflix cancelt ‘KAOS’ na één seizoen

De komische serie KAOS, gebaseerd op Griekse mythologie, is na een korte periode op Netflix geannuleerd. De show ging eind augustus in première en leek veelbelovend. Toch beslist de streamingdienst nu om er geen vervolg aan te breien.

In 2017 schreef Charlie Covell het scenario voor de Britse donkere komedie The End of the F***ing World. De reeks werd een gigantisch succes op Netflix en won zelfs een BAFTA. Vorige maand keerde Covell terug met KAOS, een herwerking van de Griekse mythologie.

Hoewel de reeks op heel wat positieve woorden kon rekenen, bleef de grote populariteit toch uit. Daarom beslist Netflix nu om de serie, met onder andere Jeff Goldblum, geen tweede seizoen te geven.

KAOS

KAOS volgt het verhaal van Zeus, die paniek zaait nadat hij een rimpel op zijn voorhoofd ontdekt, wat hij ziet als een voorbode van zijn ondergang. Zijn groeiende paranoia drijft hem ertoe om zichzelf steeds meer te isoleren en destructief gedrag te vertonen.

Ondertussen zit zijn oude vriend en vijand Prometheus, gespeeld door Stephen Dillane, gevangen nadat hij zich tegen Zeus’ heerschappij keerde. Prometheus is echter niet van plan zich daarbij neer te leggen en smeedt een plan om de koning van de goden ten val te brengen. Hierbij krijgt hij hulp van drie onwetende stervelingen: Eurydice, Ariadne en Caeneus.

Geen tweede seizoen

Ondanks de sterke cast, waaronder ook nog Janet McTeer als Hera, David Thewlis als Hades en Cliff Curtis als Poseidon, wist de serie niet het succes te behalen waar Netflix op had gehoopt. De show piekte in de tweede week op nummer drie in de Netflix Top 10, maar haalde uiteindelijk slechts 5,9 miljoen views.

Om die reden heeft de streamingdienst nu beslist om geen tweede seizoen te maken. Het slechte nieuws werd eerst door actrice Aurora Perrineau, die de rol van Eurydice vertolkte, via Instagram gedeeld. Hoewel de post later werd verwijderd, had ze laten weten dat de stopzetting van de serie “hard aankwam”.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de Streaming Insider.

Meer
Lees meer...