Left Right
scrollTop top

Netflix presenteert Belgisch-Nederlandse coproductie ‘Undercover’, met rollen voor Tom Waes en Kevin Janssens


Netflix presenteert Belgisch-Nederlandse coproductie ‘Undercover’, met rollen voor Tom Waes en Kevin Janssens

Fans van fictie van eigen bodem kunnen binnenkort op Netflix terecht. In 2019 lanceert de streamingsdienst namelijk ‘Undercover’, een Belgisch-Nederlandse coproductie met Tom Waes in de hoofdrol. De reeks komt wereldwijd op Netflix, maar zal in Vlaanderen ook op VRT te zien zijn.

Drugsbaron Ferry Bouman heeft in zijn villa aan de Belgisch-Nederlandse grens een luxeleven tot twee undercoveragenten infiltreren en dat dreigen te verstoren. Dat is kort het verhaal van Undercover, de eerste Belgisch-Nederlandse coproductie op Netflix.

“Ik vind het fascinerend om te zien welke gigantische rol Nederland en België spelen in de drugshandel. Nico en het hele team van schrijvers hebben fantastisch werk gedaan om dit opmerkelijke verhaal tot leven te brengen op het scherm”, zegt producer Jan Theys van productiehuis De Mensen over de reeks.

Kwam bijna niet op het scherm

Een van de hoofdrollen is voor Tom Waes, die daarmee na enkele jaren terugkeert naar zijn roots als acteur. Ook Kevin Janssens speelt mee in de reeks. Van Nederlandse zijde zijn er hoofdrollen voor Anna Drijver, Frank Lammers en Elise Schaap.

Undercover zal wereldwijd te zien zijn op Netflix, maar komt in België, Nederland, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk ook op televisie. Een gigantische productie dus, maar toch kon de reeks bijna niet doorgaan. Het scenario zou namelijk gebaseerd zijn op het dossier van drugsbaron Janus van Wesenbeeck en die had daar helemaal geen zin in. De drugsbaron heeft er via zijn advocaat alles aan gedaan om Undercover van het scherm te houden, maar zonder succes.

Undercover is vanaf 2019 te zien op Netflix


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810