Netflixfilm ‘The Piano Lesson’ met Samuel L. Jackson en John David Washington krijgt officiële trailer

Netflix heeft de officiële trailer gelost voor de film The Piano Lesson. Het gaat om een dramafilm waarin de hoofdrollen weggelegd zijn voor Samuel L. Jackson en John David Washington. Veel acteurs uit de film waren eerder al te zien in de Broadwayversie van het toneelstuk van August Wilson uit 1987.

In november pakt Netflix uit met een prestigieuze film. Het gaat om de verfilming van het toneelstuk The Piano Lesson van August Wilson uit 1987. Bij het project zijn maar liefst drie Washingtons betrokken. Het gaat om Denzel Washington en zijn twee zonen.

The Piano Lesson

The Piano Lesson speelt zich af in 1936 in Pittsburgh, net na de Grote Depressie. We volgen de familie Charles, waarbij we inzoomen op het familie-erfstuk: een oude piano. Op die piano werden verschillende teksten gegraveerd door oude familieleden, die leefden als slaven. Broer Boy Willie (John David Washington) wil de piano graag verkopen, omdat er veel geld mee te rapen valt. Zij zus Berniece (Danielle Deadwyler) denkt daar anders over en vindt dat de piano in de familie moet blijven. Hun oom Doaker (Samuel L. Jackson) probeert te bemiddelen, maar ook hij heeft zijn eigen band met de piano.

De cast voor de film bestaat uit Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, The Avengers), John David Washington (BlacKkKlansman, Tenet), Ray Fisher (Zack Snyder’s Justice League, Rebel Moon), Danielle Deadwyler (Till, The Harder They Fall), Michael Potts (Ma Rainey’s Black Bottom, Rustin), Corey Hawkins (Straight Outta Compton, In the Heights) en Erykah Badu (The Land, What Men Want).

Familieproject

Je kan de film een beetje zien als een familiewerk, want de regie is in handen van Malcolm Washington, de broer van acteur John David Washington, die in de film te zien is naast onder andere Samuel L. Jackson. Producer van dienst is hun vader Denzel Washington. Denzel Washington kwam ook kijken op de set. “Na zo’n twee weken ging ik al weer naar huis”, vertelde hij in een interview. “Ik dacht: ‘Ik kan hier niets doen, ik loop hier alleen maar in de weg’. Ik zeg dit niet omdat hij mijn zoon is, maar Malcolm is heel getalenteerd. Ze hebben het van hun moeder. Al zolang als ik haar ken, is Pauletta een filmfanaat. Zij zorgde ervoor dat de kinderen vaak naar films keken.”

Denzel Washington heeft een band met het werk van Wilson. Zo regisseerde hij eerder al de film Fences, waarin hij ook zelf te zien was en was hij als producer betrokken bij Ma Rainey’s Black Bottom. “De familie van August Wilson sprak me aan en zij: ‘We willen de toneelstukken van August Wilson laten verfilmen met jou als producer of regisseur’.” En zo is het dus al tijd voor de derde verfilming waarbij Denzel Washington betrokken is.

Bekijk hier de officiële trailer voor The Piano Lesson:

The Piano Lesson verschijnt op vrijdag 22 november op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...