Netflixserie ‘The Cage’, over MMA-vechter die droomt van de UFC, krijgt trailer

Netflix komt volgende maand met een nieuwe Franse serie voor liefhebbers van sport, en meer bepaald gevechtssport. Het gaat om de reeks The Cage, waarin we een jonge MMA-vechter volgen die droomt van een grote doorbraak in de UFC. Legendes uit de sport zoals Jon Jones en Georges Saint-Pierre hebben cameo’s in de reeks.

Het is nog maar vier jaar geleden dat Mixed Martial Arts (MMA) legaal is geworden in Frankrijk. Sindsdien heeft de sport echter een enorme opmars doorgemaakt in het land. Zo is niet alleen voormalig UFC-kampioen Francis Ngannou een halve Fransman is, maar zijn er ook andere toppers zoals Ciryl Gane en de razend populaire Cédric Doumbé. Events in de Accor Arena van zowel de UFC als de PFL waren de laatste jaren steevast meteen uitverkocht.

Netflix

Het is dan geen verrassing dat Netflix besliste om een Franse serie te maken die gaat over Mixed Martial Arts. In The Cage volgen we de jonge onbekende, maar razend ambitieuze vechter Taylor. Hij droomt ervan om door te breken, maar lijkt daar maar niet in de slagen. Uiteindelijk krijgt hij toch een onverwachte kans, maar daarvoor komt hij wel tegenover de zeer gevaarlijke Ibrahim te staan in de octagon.

The Cage heeft een opmerkelijke cast. Zo wordt de hoofdrol van Taylor gespeeld door acteur en breakdancer Melvin Boomer. Met een MMA-kampioen als vader heeft die alvast de juiste achtergrond. Zijn tegenstander Ibrahim wordt dan weer gespeeld door de populaire rapper Bosh. Het wordt zijn tweede rol als acteur, nadat hij enkele jaren geleden al ervaring opdeed in de geprezen Franse serie Validé, geregisseerd door Franck Gastambide. Die laatste is als acteur ook te zien in The Cage, want hij speelt de manager van Taylor.

UFC-legendes

Verder duiken er in de reeks ook heel wat echte MMA-vechters op. Zij zijn er gastrollen voor Georges Saint-Pierre en Jon Jones. Beiden zijn legendes in de UFC met wereldtitels in twee gewichtsklasse. Ook de Franse voormalig interim wereldkampioen zwaargewichten Ciryl Gane is te zien in de reeks. Hij zegde in juli zelfs een gevecht om de wereldtitel tegen Tom Aspinall af om zijn opnames op de set te kunnen afronden.

Bekijk hier de trailer van The Cage:

The Cage verschijnt op vrijdag 8 november op Netflix.

In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer streamingnieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief via deze link.

Meer
Lees meer...