‘Neveneffecten’ vanaf nu te vinden op Streamz

Vanaf vandaag kan je op Streamz kijken naar de twee seizoenen van Neveneffecten. Nog voor Lieven Scheire, Jonas Geirnaert, Jelle De Beule en Koen De Poorter bekend werden van Willy’s en Marjetten en Basta, maakten ze hun eigen programma. Neveneffecten bestaat in totaal uit 13 afleveringen (8 in seizoen 1 en 5 in seizoen 2) die telkens een mockumentary zijn over een ander onderwerp.

Fans van Neveneffecten kunnen vanaf vandaag kijken naar de serie van het vierkoppige comedycollectief. De twee seizoenen van de reeks Neveneffecten zijn namelijk toegevoegd aan de catalogus van Streamz. Je kon op de streamingdienst al langer kijken naar Basta en Willy’s en Marjetten, maar nu is er dus ook dé reeks van het viertal.

Neveneffecten

Het eerste seizoen van Neveneffecten verscheen in het najaar van 2005 op Canvas. De reeks bestond uit acht losstaande afleveringen die telkens een mockumentary waren over een ander (absurd) onderwerp. De eerste aflevering was zo ‘Het Leven Van De Komomaan’ en stond in het teken van de doodgewone Vlaming aka de common man. Die David Attenborough-gewijs onderzocht werd. In de tweede aflevering ging het collectief dan weer op zoek naar ‘De Bron Van De E40’ en later volgden ook afleveringen over een verloren beschaving in een shopping center en Sinterklaas.

De reeks vormde de eerste echte kennismaking met het collectief Neveneffecten, al waren de Lieven Scheire, Jonas Geirnaert, Jelle De Beule en Koen De Poorter wel al te zien in kleine rolletjes in Het Geslacht De Pauw. Tegenwoordig zijn de vier leden elk met hun eigen projecten bezig. Zo presenteert Lieven Scheire Scheire en de Schepping op Play4, maakte Jonas Geirnaert de reeksen Kabouter Wesley en De Dag, is Jelle De Beule het brein achter Nonkels en werkt Koen De Poorter achter de schermen mee aan De Mol. Maar wie (nog) eens wil zien waar het viertal z’n oorsprong vindt, kan dat vanaf vandaag dus doen op Streamz.

Meer
Lees meer...