Nieuw op Netflix deze week: nieuwe seizoenen van ‘Frontier’ en ‘Greenleaf’, Trevor Noah en smullen met ‘The Final Table’

Het eindejaar begint nu echt wel met rasse schreden te naderen en er staan nog heel wat op het “nog te zien voor 31 december”-lijstje, maar voor wie er al in geslaagd is om er een steviger tempo op na te houden dan onszelf hebben we ook deze week weer wat tips. Van verleden naar toekomst en van actie tot comedy.

Series

Het derde seizoen van Greenleaf – de reeks van Oprah Winfrey Network (OWN) is zelfs nog lopende en nu al is de nieuwe reeks afleveringen op Netflix te zien. Oprah is nog altijd zeer betrokken bij de reeks als executive producer en dook vorig seizoen zelfs op voor een gastrol. Het verhaal over een kerkfamilie en haar geheimen en leugens trekt nu al drie seizoenen miljoenen kijkers, ook al zijn de reacties van de recensenten verdeeld. En toch heeft de kijker altijd gelijk, want er is nu al zekerheid over een vierde seizoen van Greenleaf.

Nog een derde seizoen en nog een reeks die op gemengde reacties kan rekenen is Frontier. Jason Momoa, die in een ver verleden nog in Game Of Thrones speelde en straks in actie te zien is als Aquaman, speelt hierin Declan Harp, een ex-medewerker van een pelsbedrijf die zich nu tegen de pelshandel heeft gekeerd en daardoor opgejaagd wild (pun not intended) is geworden. We bevinden ons ergens in de achttiende eeuw en Frontier mag dan wel soms chaotisch zijn en met zijn zes afleveringen iets te weinig ruimte krijgen om zijn verhaal terdege te kunnen vertellen: de reeks speelt zich wel af tegen een historisch waargebeurde achtergrond. Of er nog een vierde seizoen van de reeks komt, is momenteel nog niet geweten.
Voor wie van dit soort historisch getinte reeksen houdt is er nu ook Knightfall. Netflix heeft deze reeks van History ook weten binnen te halen. De tien afleveringen van het eerste seizoen spelen zich af net na de eerste kruistochten. We volgen een ridder die meester wordt van de Parijse tempel van zijn orde en vervolgens achter een “schokkend geheim” komt.
En van het verleden trekken we naar de toekomst, want ook het tweede seizoen van Colony is nu te zien op Netflix. In deze reeks speelt Josh Holloway (Sawyer uit Lost) een geheim agent die tracht zijn gezin te beschermen tegen een samenleving die is ingericht na de invasie van een mysterieus soort aliens die we nooit te zien krijgen. De serie baadt meer in een soort van 1984-sfeer van verzet tegen een samenleving waarin privacy onbestaande is en de plichten het meer en meer van de rechten overnemen.

En tot slot zijn er nog twee komische reeksen toegevoegd waar we op zich niet zo gek veel van verwachten, maar die op papier wel leuk klinken. In het eerste seizoen van Hollywood Darlings spelen drie voormalige kindsterretjes in een soort van Het Geslacht De Pauw-format een overdreven versie van zichzelf terwijl ze de ups en downs van Hollywood in hun huidige leven ondervinden.

Maak je op voor een flinke dosis nostalgie, want de drie hoofdactrices zijn Jodie Sweetin die Stephanie speelde in Full House, Christine Lakin die ooit gestalte gaf aan Alicia uit Step By Step en Beverley Mitchell die ooit beter bekend was als Lucy uit 7th Heaven. Voor wie net als wij in de jaren 80 geboren is, is dit een hele doos vol kinderherinneringen.

De milennials onder ons zijn dan vast weer meer geïnteresseerd in Sick Note, waarvan meteen twee seizoenen zijn toegevoegd. In deze komische reeks speelt Rupert Grint de hoofdrol, één van de drie acteurs die tot wereldster werd getorpedeerd zolang de Harry Potter-filmreeks liep. Anders dan Emma Watson zijn Rupert Grint en Daniel Radcliffe er niet echt in geslaagd om nadien echt nog een weg te vinden voor hun acteercarrière.

Grint speelt in Sick Note Daniel Glass, een die verkeerd gediagnosticeerd wordt met kanker, maar besluit om deze verkeerde diagnose niet meteen recht te zetten tegenover de buitenwereld omdat hij merkt dat hij als kankerpatiënt meer gedaan kan krijgen van de mensen rondom hem. Momenteel staan alle afleveringen van deze recente reeks op Netflix.

Enkele wekelijkse reeksen zijn ook weer toe aan een nieuwe aflevering. Arrow gaat verder in zijn zevende seizoen (S7E05) en na een weekje afwezigheid door Thanksgiving Day zijn ook The Flash (S5E06) en Black Lightning (S2E05) weer helemaal terug.

Films

Na de mooie toevoeging van de Coen Brothers van vorige week is het deze week veel rustiger op het gebied van film. Er zijn geen nieuwe Netflix Originals toegevoegd die ons echt de moeite waard lijken, maar met Free State Of Jones (2016) en Hardcore Henry (2016) willen we wel twee relatief recente kijktips meegeven.

In Free State Of Jones speelt Matthew McConaughey een zuidelijke verpleger die tijdens de Amerikaanse burgeroorlog besluit om te deserteren en de oorlog de rug toe te keren nadat hij gehoord heeft dat er net een wet gestemd is die ervoor zorgt dat de rijkere boeren geen dienstplicht hoeven te vervullen. Zijn rechtvaardigheidsgevoel laat van zich horen en hij verenigt zich samen met andere boeren en gelijkgestemden en ze keren zich tegen diegenen die hen willen doen vechten.

Free State Of Jones is geen typische (burger)oorlogsfilm, maar wel een film over een man die naar zijn geweten luistert en weigert om te doen wat van hem verwacht wordt omdat anderen het hem vertellen. Uiteindelijk is het geheel een onevenwichtige film, maar de delen die goed zijn, zijn wel meteen heel goed.

Uit hetzelfde jaar is nu op Netflix Hardcore Henry terug te vinden. Deze bijzondere film zal niet ieders meug zijn, maar zal ongetwijfeld wel een indruk nalaten in de ene of andere richting. Hoofdfiguur Henry is een zopas uit de dood opgewekte cyborg die niet meer weet wie hij is of wat hij is en slechts één missie heeft: zijn vrouw redden uit de klauwen van een telekinetische booswicht.

Het bijzondere aan deze film is zijn vormgeving. Net als in vele games wordt in Hardcore Henry consequent het perspectief van het hoofdpersonage aangehouden, we kijken zelfs door zijn ogen terwijl er een pompende soundtrack meeloopt.

Reality & Comedy

In de nieuwe realityshow The Final Table wordt opnieuw naar de potten en pannen gegrepen. Deze keer is het geen wedstrijd tussen allemaal verschillende Jannen met de Pet, maar wel tussen 24 topchefs van over de hele wereld. Per twee proberen de chefs een jury te imponeren door gerechten klaar te maken uit verschillende landen. De chef die als laatste overblijft mag mee plaatsnemen aan de tafel met de negen juryleden die afkomstig zijn uit de negen landen waarvan er gerechten zullen worden klaargemaakt. Deze reeks is ontsproten uit het brein van de makers van Masterchef.
En tot slot willen we ook nog wat aandacht schenken aan de nieuwe show van The Daily Show-gastheer Trevor Noah. Hij heeft het in zijn nieuwe show Son Of Patricia eens niet over Trump, maar wel over taco’s, over ontsnapte slangen, racisme-immuniteit en de lessen die zijn moeder hem heeft geleerd.

Heb je echt alles al gezien wat de moeite is op Netflix, denk je? Kijk eens in onze lijst met de 50 beste series of je er niet eentje vergeten bent!

Meer
Lees meer...