Nieuw op Netflix deze week: ‘The Umbrella Academy’, ‘Dirty John’ en een onderzoek naar comedy wereldwijd

Nieuw op Netflix deze week: ‘The Umbrella Academy’, ‘Dirty John’ en een onderzoek naar comedy wereldwijd

Nu de superhelden van Marvel één voor één van Netflix dreigen te verdwijnen is Netflix op zoek gegaan naar hun eigen superhelden. Enter: The Umbrella Academy. Daarnaast deze week ook nog een serie gebaseerd op een podcast, de terugkeer van Hasan Minhaj, een onderzoek naar comedy wereldwijd, De Kleine Prins én meer afleveringen van Ru Paul’s Drag Race.

Series

Beginnen doen we deze week met The Umbrella Academy, de nieuwe superheldenreeks van Netflix die voor één keer eens niks met Marvel te maken heeft.

Nu de superheldenseries van Marvel langzaam maar zeker van de streamingsdienst verdwijnen – alleen Jessica Jones en The Punisher zijn momenteel nog niet officieel stopgezet – is het tijd voor eigen superhelden. The Umbrella Academy zou daarin een begin kunnen betekenen.

De reeks is gebaseerd op de mini-reeks strips van Dark Horse en vertelt het bijzondere verhaal van een steenrijke wetenschapper die zeven kinderen adopteert van wie hij vermoed dat ze paranormale krachten hebben. Hij wil hen omvormen tot een team van superhelden, maar na enkele traumatische gebeurtenissen valt het team uit elkaar.

De reeks gaat van start als de overgebleven leden van The Umbrella Academy bij elkaar komen omdat Ser Reginald Hargreeves onder bizarre omstandigheden om het leven komt. Maar nog voor de leden het overlijden van hun enige vader goed en wel kunnen plaatsen, keert Number Five terug uit een verre toekomst. Hij heeft slecht nieuws: de wereld stevent af op de apocalyps en die zal al binnen acht dagen plaatsvinden. Zullen ze hun verleden opzij kunnen zetten om het einde van de wereld te voorkomen?

Onder andere Ellen Page, Mary J Blige en Tom Hopper spelen mee in deze beloftevolle reeks.

De ene reeks wordt gebaseerd op een stripreeks, de ander op een podcast. True crime zit in de lift als nooit tevoren en dus kon de podcast van journalist Christopher Goffard best de inspiratiebron vormen voor een reeks, dachten ze bij het Amerikaanse netwerk Bravo. En zo kwamen ze uit bij Dirty John, met Eric Bana en de voor een Golden Globe genomineerde Connie Britton in de hoofdrollen.

Netflix heeft nu het eerste seizoen van die verfilming aangekocht. In die eerste reeks draait het om John Meehan, die ook wel bekend staat als Dirty John. De reeks vertelt het verhaal van John en de zakenvrouw Debra Newell die elkaar online hebben leren kennen. Debra wordt stapelverliefd, maar haar familie vertrouwt John niet.

Seizoen één van deze reeks telt acht afleveringen en nu is al duidelijk dat er ook een vervolg komt. De komende weken zal er geen nieuwe aflevering van Riverdale op Netflix komen. De reeks die aan Netflix wordt aangeleverd ligt enkele weken stil en keert terug op 28 februari. Er zijn wel als vanouds nieuwe afleveringen van Arrow (S7E12), The Flash (S5E14) en Black Lightning (S212).

Film

Valentijn is voorbij en dus mag het: de leukste nieuwe film op Netflix deze week heet The Breaker Uppers en gaat over Jen en Mel. Voor de juiste prijs maken zij een einde aan elke romance voor zij die het zelf niet kunnen of willen of er te laf om zijn. De twee vrouwen zijn dan ook bijzonder cynisch en hechten geen geloof aan de liefde, maar wanneer één van hen begint te twijfelen aan dit bijzondere beroep komt ook de vriendschap tussen de twee vriendinnen onder druk te staan.

Deze Nieuw-Zeelandse film zet de relatief onbekende actrices Madeleine Sami en Jackie Van Beek in het voetlicht. De twee spelen niet alleen de hoofdrol, maar schreven en regisseerden The Breaker Uppers ook helemaal zelf.

Daarnaast zouden we nog twee films van enkele jaren geleden willen tippen. De animatiefilm The Little Prince (2016), gebaseerd op het legendarische boek van Antoine de Saint Exupéry als eerste. Toen die film in 2016 uitkwam hadden wij daar heel erg veel schrik voor, want The Little Prince is één van onze lievelingsboeken. Gelukkig viel het resultaat reuzehard mee.

De moraal van het verhaal is niet verloren gegaan en de kleine prins blijft een verhaal over een figuur die het bijzondere ziet in het alledaagse. In mensen, dieren en voorwerpen die voor ieder ander gewoon zouden zijn, maar voor hem een bijzondere betekenis hebben.

Wie de update van het verhaal naar de hedendaagse prestatiemaatschappij goed weet te doorgronden, weet dat het probleem dat Antione de Saint Exupéry in 1943 aanhaalde nog prangender is geworden: volwassenen moeten proberen het kind in zichzelf niet verliezen (maar slagen daar zelden in) en laat kinderen alsjeblieft kinderen zijn. Maar beide opgaven lijken vandaag de dag moeilijker dan ooit tevoren.

Voor wie graag een beetje meer actie op zijn televisie/laptop/smartphone wil zien, kunnen we Deepwater Horizon (2016) aanraden. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de explosie van het booreiland Deepwater Horizon die plaats vond op 20 april 2010 in de Golf van Mexico. De ramp kostte het leven aan 11 mensen.

Reality & Comedy

Om te beginnen: Patriot Act With Hasan Minhaj is terug voor een tweede seizoen. Begin dit jaar was de show heel eventjes wereldnieuws omdat Netflix besloot om een aflevering van de show te censureren. De bewuste aflevering zou te kritisch zijn geweest voor Saoedi-Arabië en werd, na een officieel verzoek van de Saoedische regering, verwijderd voor Saoedische streamers.

Hasan Minhaj presenteert iedere zondag zijn kijk op het wereldnieuws, de politiek en cultuur en doet dan op geheel eigen wijze. De voormalig Daily Show-correspondent is een Aziatisch-Amerikaanse moslim en kan daardoor uitspraken doen die voor iedere andere presentator te aangebrand of ontoelaatbaar zouden zijn. En dat is meteen dé reden om elke week post te vatten voor de show van deze komiek.

Wat we hier grappig vinden, vinden ze dus duidelijk niet altijd even grappig in Saoedi-Arabië. Het is een mooi bruggetje naar Larry Charles’ Dangerous World Of Comedy, een erg interessante vierdelige docureeks waarin Larry Charles – die mee schreef en regisseerde bij Seinfeld, Curb Your Enthousiasm en Borat – op onderzoek uitgaat en zich afvraagt wat we wereldwijd grappig vinden. Om een antwoord te vinden op die vraag spreekt hij op de verschillende werelddelen met lokale komieken over hun vak en het belang van humor.

En tot slot: alweer nieuwe afleveringen van Ru Paul’s Drag Race. Fans kunnen nu beginnen aan het tiende seizoen.

Voor nog meer inspiratie kan je hier eens kijken tussen de 50 beste reeksen die op Netflix te vinden zijn!

Gesponsorde artikelen