Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen vanaf deze week: Sherlock Holmes-reeks ‘The Irregulars’, animatiereeks ‘Invincible’ van bedenker ‘The Walking Dead’, terugkeer ‘The Mighty Ducks’ en film ‘Palm Springs’


© Netflix, Disney+, Streamz, Amazon

Paaspauze. Voor de gelukkigen onder ons gaat dat samen met Netflix-tijd. Het is een mooie week op de streamingdiensten met veel nieuw aanbod waar we benieuwd naar zijn. Hou de kijklijsten in de aanslag en voeg er volgende tips aan toe!

Series

Bovenaan ons lijstje van deze week staat Invincible, een nieuwe animatiereeks op Amazon Prime waarvan nu de drie eerste afleveringen verschenen zijn. In de volgende weken zal elke week een nieuwe aflevering verschijnen. Het betreft een reeks gebaseerd op de stripreeks van Robert Kirkman (die we kennen van The Walking Dead) en Cory Walker.

Invincible draait rond Mark Grayson. Mark (vertolkt door de intussen Oscargenomineerde Steven Yeun) is de zoon van een superheld. Mark is ongeduldig tot hij net als zijn vader zal veranderen in een superheld. Met afleveringen tussen de 42 en 48 minuten en een absolute sterrencast waar we onder andere Sandra Oh, J.K. Simmons, Gillian Jacobs, Zachary Quinto, Mark Hamill en Seth Rogen in terugvinden toont deze reeks haar ambitie. Ons hebben ze alvast benieuwd weten maken.

Ook bij Netflix een grote nieuwe titel deze week. Na Sherlock en Enola Holmes is het nu de beurt aan The Irregulars. De nieuwe serie draait om een bende tieners die Holmes en Watson helpen bij het oplossen van bovennatuurlijke misdaden. Bea, Jessie, Billy, Spike en Leo, dat zijn de namen van het groepje Irregulars. De serie is geplaatst in een historische setting, het Londen van de 19e eeuw. Hoe de serie het zal doen, is nog afwachten, maar bij Netflix blijken ze er alvast vertrouwen in te hebben. Bij de streamingdienst hebben ze het licht al op groen voor een tweede seizoen.

Bij Disney+ trapt men The Mighty Ducks: Game Changers af met een eerste aflevering. De serie hoopt nostalgie op te roepen bij de fans van The Mighty Ducks, de sportklassieker uit 1992. In deze reeks wordt de twaalfjarige jongen Evan uit het zeer selectieve juniorhockeyteam Mighty Ducks gegooid. Op aandringen van zijn moeder (de altijd geweldige Lauren Graham) wordt een nieuw team opgericht vol underdogs. In de volgende weken zal telkens één nieuwe aflevering verschijnen. De originele film is trouwens ook op de streamingdienst te bekijken.

Op Streamz is dan weer het derde seizoen van de Nederlandse reeks Meisje Van Plezier te vinden. Die reeks draait om een huisvrouw die er alleen voor de zorg voor haar twee kinderen komt te staan wanneer ze in de steek gelaten is door haar echtgenoot. Ze gaat daarop aan de slag als luxe callgirl. Het derde seizoen van de reeks is het laatste, maar voor wie nog aan de reeks moet beginnen is er goed nieuws: ook de twee eerdere seizoenen staan ter beschikking op Streamz.

Nog meer amusement op Star (Disney+), want Kim Cattrall die Samantha speelde in Sex And The City speelt de hoofdrol in het eerste en enige seizoen van Filthy Rich. Cattrall speelt de vrouw van een bij een vliegtuigongeluk omgekomen rijke CEO van een christelijke tv-zender. Ze ontdekt dat haar man er enkele buitenechtelijke kinderen op nahield, die blijkbaar ook recht hebben op een stuk erfenis. De gloednieuwe erfgenamen eisen hun plekje in het familie-imperium op.

Van ziekenhuisserie Code Black (2015-2018) zijn alle drie de seizoenen toegevoegd aan Star (Disney+). De reeks speelt zich af op de drukste spoedafdeling van de VS. De toestroom van patiënten is soms zo groot dat de artsen en verpleegkundigen die hen moeten behandelen niet over de benodigde middelen beschikken om dat te doen – waardoor een situatie ontstaat die Code Black wordt genoemd. In Center Stage, de afdeling waar de ernstigste gevallen worden behandeld, wordt het leven gemeten in seconden.

Het onderdeel series sluiten we deze week af met de nieuwe Mexciaanse thrillerreeks ¿Quién mató a Sara? op Netflix. Hierin komt Alex Guzmàn vrij na achttien jaar onterecht te hebben vastgezeten voor de moord op zijn zus. Hij wil wraak nemen op degene die volgens hem verantwoordelijk is voor de dood van zijn zus Sara. Gaandeweg ontdekt hij dat de realiteit er toch meer complex uitziet dan hij oorspronkelijk dacht.

Nieuwe films

Na een aantal weken relatieve stilte op Amazon Prime is het interessante week voor die streamingdienst, want naast de nieuwe reeks Invincible (zie boven) is ook de meest aanlokkelijke nieuwe film deze week voor hen. Palm Springs werd in het huidige awardseizoen al voor heel wat verschillende prijzen genomineerd en is nu eindelijk ook bij ons te zien. In de hoofdrollen zien we Andy Samberg (Jake Peralta uit Brooklyn Nine-Nine) en Cristin Milioti, bekend van series als Fargo, Modern Love en How I Met Your Mother.

In Palm Springs zien we hoe Sarah naar Palm Springs afgereisd om het huwelijk van haar zus Tala bij te wonen. Zelf is ze het bruidsmeisje, eens een andere rol dan het zwarte schaap van de familie zijn. Op het feest ontmoet ze de zorgeloze Nyles, die een ander bruidsmeisje als date vergezelt. Sarah voelt zich aangetrokken tot zijn nihilistische houding, maar daar gaat meer achter schuil dan dat ze ooit zou kunnen vermoeden …

Het is ook de week van de bijzondere beestjes op Netflix. In Bad Trip bijvoorbeeld gaan verschillende bekende acteurs op roadtrip door het hele land. De korte inhoud van de film bevat woorden als “inventieve grappen”, “chaos” en “verborgen camera.” Wij denken dat we ’t vooral zullen moeten zien om het te kunnen geloven.

En dan hebben we ’t nog niet gehad over A Week Away, een film op Netflix voor fans van romantische musicals die zich op christenkamp afspelen, een nichecategorie. Will Hawkins moet hierin na een arrestatie een belangrijke keuze maken: naar de jeugdgevangenis of naar een christelijk zomerkamp. In het kamp voelt Will zich aanvankelijk als een vis op het droge, maar hij opent zijn hart, vindt liefde bij een meisje dat regelmatig het kamp bezoekt.

Oudere films

Op Star (Disney+) vinden we een aanrader die we tegenwoordig nog maar zelden te zien krijgen. Raising Arizona (1987) is één van de eerste films van Joel en Ethan Coen. Een jonge Nicholas Cage speelt hierin een onverbeterlijke kruimeldief die verliefd is geworden op een agente tijdens zijn gevangenschap. Wanneer ze samen te horen krijgen dat ze geen kinderen zullen kunnen krijgen, plant het koppel een diefstal: ze zullen een kindje stelen van een rijke meubelgigant, die gezegend werd met een vijfling.

Denis Villeneuve liet in Sicario (2015) zien dat films als Incendies en Prisoners geen toevalstreffers waren en dat hij weet hoe een ijzersterke thriller in elkaar te stoppen. In Sicario neemt een jonge FBI-agente (Emily Blunt) deel aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijke en verdorven wereld aan. De film is nu te zien op Amazon Prime.

Docu

Tot slot nog één nieuwe titel bij de documentaires, maar het is wel een belangrijke: Seaspiracy op Netflix is de nieuwe documentaire van de makers van Cowspiracy. Die documentaire uit 2014 (ook op Netflix te vinden) ging over de invloed van de veehouderij en de bio-industrie op het milieu. In Seaspiracy doen ze hetzelfde, maar dan over de visserij. Wat is eigenlijk de impact van de visserij-industrie op ons milieu? Seaspiracy toont aan dat overbevissing een probleem is, maar gaat ook dieper in op plasticvervuiling en de vernietiging van bestaande ecosystemen. Een nieuwe eye-opener van documentairemakers die van de wereld een betere plek proberen te maken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636