Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen vanaf deze week: ‘The Young Pope’ en ‘The New Pope’, drie seizoenen ‘The Bold Type’, ‘The Walking Dead’ gaat verder en Eddie Murphy maakt zijn comeback


Er zijn weinig echt nieuwe series te vinden deze week en toch is er een heleboel aanbod over de verschillende streamingdiensten heen. Enkele opmerkelijke comebacks ook, want The Walking Dead trapt het derde deel van seizoen 10 af en Eddie Murphy speelt na meer dan dertig jaar (!) in de sequel op zijn succesfilm Coming To America.

Series

Een opmerkelijke titel bij de series op Netflix, want nadat de serie al op FOX liep en via Play More te zien was, zijn de beide reeksen The Young Pope (2016) en The New Pope (2020) nu ook op Netflix te zien. In het eerste seizoen zien we hoe Jude Law als nieuwe paus het reilen en zeilen in Vaticaanstad op zijn kop zet. In het tweede seizoen zien we hoe de jonge paus vervangen moet worden door een nieuwe, gespeeld door John Malkovich.

Beide acteurs spelen één van de beste rollen uit hun carrière, maar ook de serie als geheel is top. De reeks leunt soms aan bij satire, maar draait ook om keiharde politiek. De beide reeksen zijn ingeblikt door Paolo Sorrentino – de regisseur van onder andere La Grande Bellezza en Youth – en is afwisselend intrigerend, fascinerend en amusant, zowel in zijn beelden als in zijn woorden.

Netflix heeft ook The Bold Type binnengehaald en biedt nu drie seizoenen aan. De reeks over drie vriendinnen die voor hetzelfde glossy magazine werken is ook op Amazon Prime te zien. Hoewel het geen diepgravende televisie is, is de reeks wel interessant genoeg om te blijven kijken en worden er doorheen de afleveringen interessante thema’s aangehaald. Een vierde seizoen van de reeks is in de Verenigde Staten ook al uitgezonden, een vijfde en laatste seizoen is onderweg.

Ietwat vergelijkbaar is ANNE+, een Nederlandse serie waarvan nu twee seizoenen op Netflix te zien zijn. De reeks gaat over een twintiger die verhuisd is naar Amsterdam en daar een oude vlam tegenkomt. Hierdoor denkt ze terug aan de relaties die ze heeft gehad sinds ze vier jaar geleden uit elkaar gingen.

Op Disney+ is intussen de seizoensfinale van WandaVision te zien. Abonnees van Disney+ hebben sinds vorige week ook toegang tot Star en die dienst is van plan om het Netflix en consorten moeilijk te maken. Ook zij komen elke week met enkele nieuwe titels. Deze week is bijvoorbeeld Black Narcissus aan het aanbod toegevoegd. Black Narcissus is een FX miniserie die zich afspeelt in Mopu, de Himalaya, 1934. Een afgelegen paleis dat ooit bekend stond als ‘Het Huis der Vrouwen’ herbergt vele duistere geheimen. Wanneer de jonge nonnen van St. Faith er een missie proberen op te starten, doen de spookachtige mysteries verboden verlangens oplaaien die voorbestemd lijken te zijn om een verschrikkelijke tragedie te herhalen.

Eveneens nieuw op Star zijn twee seizoenen van The Resident, een medische dramareeks over de laatste opleidingsjaren van een jonge dokter. De show onthult wat er echt gebeurt, goed én slecht, in ziekenhuizen doorheen de Verenigde Staten.

Door de coronapandemie is het tiende seizoen van The Walking Dead in drie delen geknipt in plaats van de traditionele drie. Het tiende seizoen wordt een extra lang, ter voorbereiding op het elfde en laatste seizoen van de reeks. De eerste van zes extra afleveringen is nu op Star te zien. Elke week komt er een nieuwe aflevering bij: op maandag op FOX en op vrijdag op Disney+.

Terug naar Netflix, want daar zijn opnieuw enkele nieuwe titels van Lumière te zien. De Noorse reeks 22. Juli (2020) vertelt het verhaal over de aanslagen in Oslo en Utøya op 22 juli 2011 vanuit het standpunt van de mensen die meteen in actie kwamen op deze vreselijke dag: zij die de gewonden verzorgden, de doden begroeven, de rouwenden troostten en de schuldigen straften. De serie won zes Gullruten Awards, de Noorse Emmy’s.

Ook toegevoegd op Netflix is het tweede seizoen van de Zweedse reeks Rebecka Martinsson. In deze reeks staat een advocate centraal die een grote carrièrekans in Stockholm liet liggen om in het afgelegen stadje Kiruna te blijven. Daar komen vier nieuwe zaken op haar pad die emotioneel en professioneel veel van haar vergen. In het tweede seizoen, waarin Sacha Zacharias de hoofdrol heeft overgenomen van Ida Engvoll, blijft Rebecka’s verleden haar bezighouden en wordt ze nog altijd gekweld door onopgeloste vragen over haar ellendige jeugd.

En dan is er nog Years And Years, een reeks uit 2019 die onder andere al op BBC is uitgezonden en al te koop was op myLum en te zien via Amazon Prime, maar nu ook via Netflix te zien is. De reeks telt zes afleveringen en vertelt daarin een verhaal van één familie over vijftien jaar. Het verhaal van Years And Years start in 2019 en loopt tot 2035.

Nieuwe Films

Blockbusters blijven een moeilijk gegeven in het filmjaar 2021, maar Amazon Prime pakt dezer dagen uit met een opmerkelijke sequel. In 1988 scoorde een toen nog jonge Eddie Murphy een hit met Coming To America. Daarin speelde hij Akeem, de kroonprins van Zamunda, een koninkrijk in Afrika. Hij vraagt zijn vader toestemming om naar Amerika te gaan om daar een bruid te zoeken.

Ruim dertig jaar later beweert een jongeman in Amerika de zoon te zijn van de Prins van Zamunda. Akeem keert samen met Semmi terug naar de VS om op onderzoek uit te gaan. Het resultaat is de nieuwe film Coming 2 America.

Op Netflix is Moxie te zien, een nieuwe film geregisseerd door Amy Poehler. Die draait om een verlegen 16-jarige die de seksistische en giftige status quo op haar middelbare school beu is. Ze vindt inspiratie in het rebelse verleden van haar moeder en publiceert anoniem een magazine. Dat ontketent een feministische revolutie op haar middelbare school.

Nog op Netflix is Olga Kurylenko te zien als tolk in het Franse leger in de nieuwe film Sentinelle. Nadat ze de gruwelen van de oorlog in Syrië heeft meegemaakt, wordt ze overgeplaatst naar Nice in het kader van Operatie Sentinelle. Daar probeert ze, samen met haar moeder en haar zus Tania, haar leven weer op te bouwen. Maar op een avond, nadat ze naar een nachtclub is geweest, wordt Tania halfdood op het strand gevonden. Klara zet alles op alles om de aanvallers te vinden en haar zus te wreken.

Op Disney+ is vanaf vandaag Raya And The Last Dragon, de nieuwste prent van Disney. Momenteel is die enkel maar te bekijken mits een meerkost van 21,99 EUR, maar vanaf 4 juni is de film beschikbaar voor alle abonnees van Disney+. De film draait rond een eenzame krijger, Raya, die op zoek gaat naar de laatste draak, vastbesloten om haar thuis Kumandra te redden.

Oudere films

Naast de nieuwe titels zijn er ook enkele oudere films op de streamingdiensten toegevoegd die de moeite blijven. Zo is Inception (2010) van Christopher Nolan vanaf nu op Amazon Prime te vinden en kan je op Netflix terecht voor No Country For Old Men (2007), een klassieker van de broers Coen.

Wie het bewijs wil zien dat Guy Ritchie het ook in zich heeft om een goeie film te maken kan Lock, Stock And Two Smoking Barrels (1999) op Netflix vinden. Daarin hebben de vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon een plan. Dankzij Eddy’s pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen.

De echte klassiekers op de streamingdiensten zijn zeldzaam, maar The Shining (1980) van Stanley Kubrick met een legendarische Jack Nicholson in de hoofdrol is nu op Netflix én op Amazon Prime te vinden. De film is recent aan deze laatste toegevoegd. Minder legendarisch, maar minstens even bekend is de Taken-filmtrilogie met Liam Neeson in de rol van op wraak beluste vader. Taken (2008), Taken 2 (2012) & Taken 3 (2014)zijn te zien via Amazon Prime.

Voor jeugdnostalgie kan je het best op Disney+ terecht. Daar is al een stevige collectie Disney-klassiekers te vinden, maar af en toe ontbreekt er toch nog ergens eentje. Recent is The Rescuers/De Reddertjes (1977) toegevoegd, een animatiefilm waarin twee dappere muizen op weg gaan om het weesmeisje Penny te redden.

Docu

Ook weer heel wat nieuw documentaireaanbod. In de nieuwe tweedelige documentaire Dennis vs. Black Magic op Streamz kijkt documentairemaker Peter Boeckx – bekend van onder andere The Sky Is The Limit – binnen bij omstreden figuur en ‘pornokoning’ Dennis ‘Black Magic’ Burkas, ook wel bekend van de beruchte ‘Zundays’-feestjes in de Antwerpse discotheek de Zillion.

Op Netflix wordt dan weer naar het leven The Notorious B.I.G. gekeken. Meer dan zijn tragische en veelbesproken dood wil de documentaire Biggie: I Got A Story To Tell stilstaan bij het leven en de erfenis van de hiphop-legende. De familie en vrienden van The Notorious B.I.G. verduidelijkten het trieste feit dat z’n muziek heel wat levens heeft gered. Behalve dat van zichzelf. Hij heeft veel slechte keuzes gemaakt, maar die kwamen er doordat hij voor z’n familie wilde zorgen, klinkt het nog.

Geen nieuwe week zonder nieuwe true crime: op Netflix kan je kijken naar de driedelige reeks Murder Among The Mormons. Hierin wordt ingezoomd op de beruchte bomaanslagen die plaats hebben gevonden in het jaar 1985 in het Amerikaanse Salt Lake city. Bij de bomaanslagen kwamen twee mensen om het leven. In de auto van een derde slachtoffer werden belangrijke mormoonse documenten teruggevonden. Eén ervan was de beruchte White Salamander Letter, die de mormoonse kerk destijds op zijn grondvesten deed schudden. Terwijl het slachtoffer vocht voor zijn leven, werkten rechercheurs dag en nacht om de zaak op te lossen.

Eveneens in drie delen en eveneens op Netflix vertelt Nevenka Fernandéz haar verhaal. Zij doorbreekt na 20 jaar de stilte als aanklager in de eerste succesvolle rechtszaak in Spanje tegen een politicus vanwege seksuele intimidatie in de reeks Nevenka: Breaking The Silence.Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428