Nieuw te streamen deze week: ‘FUBAR’, ‘American Born Chinese’, ‘Platonic’ en ‘Not Dead Yet’ zijn nieuwe series, wegdromen kan bij de film ‘Empire Of Light’, de dino’s van ‘Prehistoric Planet’ zijn terug en Average Rob volgt Remco Evenepoel in ‘Rainbow Remco’

Netflix heeft een eerste grote stap gezet in het onmogelijk maken van het delen van je account: extra leden op je account zijn beperkt tot twee mensen die elke maand 3.99 EUR extra moeten betalen. Het toont aan hoezeer de streamingdiensten op zoek zijn naar extra abonnees. Disney+ maakte dan weer bekend dat ze content zouden gaan verwijderen en Streamz lanceerde een goedkoper abonnement met advertenties. Het is dus crisis, maar dat gaat gelukkig – voorlopig althans – niet ten koste van het aanbod. Een overzicht van de belangrijkste nieuwe titels van de week vind je hieronder.

Series

Met FUBAR presenteert Netflix een primeur: Arnold Schwarzenegger in een televisiereeks! Arnie speelt in het achtdelige FUBAR een de 65-jarige CIA-agent Luke Brunner die op het punt staat om met pensioen te gaan. Tijdens zijn laatste missie ontdekt Luke dat zijn dochter Emma (Monica Barbaro die we kennen uit Top Gun: Maverick) ook bij de CIA zit. Beiden hebben jaren tegen elkaar gelogen en ze beseffen dat hun hele relatie een leugen is en dat ze elkaar helemaal niet goed kennen. Vader en dochter worden nochtans gedwongen om samen te werken als partners. Dat Schwarzenegger een personage speelt dat tien jaar jonger is dan zijn eigenlijke leeftijd zegt misschien iets over de gevoelens over zijn leeftijd, dat hij ermee wegkomt zegt iets over zijn fysiek. Antwerpenaren kunnen naar extra’s speuren tijdens het kijken naar FUBAR, want Netflix nam in 2022 voor deze reeks onder andere in Antwerpen op.

https://www.youtube.com/watch?v=xPGFkAl2iuE&ab_channel=NetflixNederland%26Belgi%C3%AB

Er gaat bijna geen week voorbij momenteel zonder dat Apple TV+ een reeks lanceert die we graag willen zien. Deze week is het de beurt aan Platonic een romantische komische reeks waarin Seth Rogen en Rose Byrne de twee jeugdvrienden Will en Sylvia spelen. Op weg naar volwassenheid ontstond er een breuk tussen de twee en groeiden ze steeds verder uit elkaar. Jaren later ontmoeten ze elkaar weer en tracht het tweetal hun vriendschap weer op te bouwen. De eerste drie afleveringen zijn nu al te zien, de andere zeven volgen in wekelijks tempo.

In American Born Chinese op Disney+ zien we Michelle Yeoh en Ke Huy Quan, die zich sinds Everything Everywhere All The Time Oscarwinnaars mogen noemen, aan het werk. In de reeks begint Jin Wang (Ben Wang) aan zijn tweede jaar op school. Hij hoopt in het voetbalteam te komen, zijn sociale status te verhogen en indruk te maken op de persoon die hij leuk vindt. Zijn plannen ontsporen echter wanneer Jin een nieuwe “schaduwstudent” uit China, Wei-Chen Sun, toegewezen krijgt. Jins wereld botst kort daarop met een andere, onbekende wereld wanneer hij betrokken raakt in een oorlog tussen mythologische, Chinese goden. De actiekomische reeks werd ontwikkeld door Kelvin Yu. Nog opvallend: één van de afleveringen werd geregisseerd door actrice Lucy Liu. De acht afleveringen zijn in één keer online geplaatst.

Ook nog op Disney+ is het eerste seizoen te bekijken van Not Dead Yet, een komische reeks waarin Gina Rodriguez Nell Stevens speelt, een veertiger die pas vrijgezel is en platzak en die zich oud voelt. Ze probeert haar leven en de carriere zie ze tien jaar geleden achter zich liet weer op te pakken. Als ze de enige baan vindt die ze kan vinden – het schrijven van overlijdensberichten – krijgt Nell advies uit onverwachte hoek.

Ook nog op Disney+ is The Clearing gestart, een Australische minireeks met onder andere Guy Pearce en Miranda Otto. Het verhaal werd gebaseerd op de Australische sekte die zichzelf The Family noemde en die geleid werd door Anne Hamilton-Byrne. Byrne blondeerde haar volgelingen, vertelde ze dat zij haar biologische moeder was en zette een netwerk op dat draaide rond illegale adopties. In deze reeks heeft The Family de naam The Kindred meegekregen en wordt een trauma opgeroepen bij een volwassen vrouw die ooit lid was van de sekte wanneer een plaatselijk meisje als vermist wordt opgegeven. De eerste twee van acht afleveringen staan nu beschikbaar.

Op Streamz, tot slot, is er nog de Spaans-Portugese reeks Operación Marea Negra. In vier afleveringen wordt het waargebeurde verhaal verteld van de eerste onderzeeër die ingezet werd om drugs te vervoeren van Brazilië naar Europa. In november 2019 meerde in Galicië in Spanje een duikboot aan met aan boord drieduizend kilogram cocaïne en een bemanning van drie mannen. Hun leider is Nando, een Spaanse bokser die vecht om te overleven.Deze serie is het verhaal van de reeks storingen, stormen en achtervolgingen waar ze tijdens hun tocht mee te maken kregen.

Film

Op Disney+ kan je naar Empire Of Light kijken, de film waar wij in maart nog over schreven dat het het mooiste warme dekentje was dat we in enige tijd gezien hadden. In de nieuwe film van Sam Mendes (American Beauty, Jarhead, Revolutionary Road, 1917 en anderen) maken we kennis met Hilary (Olivia Colman), de dutymanager van de Empire, een klein cinemaatje met twee zalen. Hilary kwijt zich al jaren zo goed en zo kwaad ze kan van haar taak, maar ze heeft zelf nog nooit een film gezien. Dat is het privilege van het publiek. Ze doet stilzwijgend wat er van haar gevraagd wordt, elke dag opnieuw, en dan gaat ze naar huis, waar ze een eerder eenzaam leven leidt. Wanneer Stephen (Micheal Ward) de Empire binnen wandelt, vindt Hilary in hem een onverwachte vriend.

Op Prime Video kan je afstemmen om Cash Truck in te halen, een verbazend goeie film van Guy Ritchie met een verbazend goeie Jason Statham in de hoofdrol. Statham speelt H, een mysterieuze man die sinds kort werkzaam is bij een cashtruckbedrijf. Wekelijks is hij verantwoordelijk voor het verplaatsen van honderden miljoenen dollars. Tijdens het werk worden H en zijn collega’s overvallen, maar H blijkt over flink wat ervaring en precisie te beschikken – tot grote verbazing van zijn collega’s.

En we duiken de oorlog in met Blood & Gold, een nieuwe Duitse film op Netflix die de Tweede Wereldoorlog niet al te serieus neemt. Het verhaal speelt zich af in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog en draait rond een Duitse soldaat die gedeserteerd is. Die wil nu op zoek gaan naar zijn dochter en dus zo snel als mogelijk terugkeren naar huis. Hij raakt echter verwikkeld in een strijd met troepen van de Schutzstaffel, die op zoek zijn naar een verborgen joodse schat, bestaande uit goud. Een soort van John Wick voor verzetsstrijders.

Docu

Voetballiefhebbers raden we aan om af te stemmen op Prime Video voor One For All. De vierdelige reeks gaat langs bij vier topvoetballers in het buitenland: Romelu Lukaku vertelt over zijn jeugd vanuit Milaan, Thibaut Courtois vertelt over wat hem drijft om succesvol te zijn vanuit Madrid, Axel Witsel laat zijn huis en buurt zien in Madrid en vertelt over de belangrijke rol die familie voor hem speelt in het leven en tot slot blikt het drietal ook nog terug op het WK van 2022 en over de laatste kans voor de Gouden Generatie.

Op 12 mei werd aangekondigd dat sociale media-fenomeen Average Rob Remco Evenepoel voor Streamz zou volgen doorheen de Giro. Hoewel de Italiaanse ronde al met heel wat regenbuien te kampen had gekregen met een boel valpartijen tot gevolg reed Remco op dat moment wel in de mooie roze leiderstrui. Amper twee dagen later kondigde de renner aan dat hij na de eerste rustdag niet meer op zijn fiets stappen omdat een coronabesmetting hem stevig te pakken had gekregen. Streamz lost nu al een voorproefje van Rainbow Remco en laat ons in een aflevering van 22 minuten deelgenoot worden van de laatste 24 uren van Remco en Average Rob in de Giro. Maar elk einde is een nieuw begin en dus zal dit het portret worden van een renner die rechtveert en die zich op zijn best probeert voor te bereiden op de komende belangrijke wedstrijden. Geleid door Average Rob zullen we Remco en zijn entourage leren kennen als nooit tevoren. Later meer dus!

Nog op Streamz kunnen we naar de 106 minuten durende documentaire Love To Love You, Donna Summer kijken. In deze film wordt een beeld geschetst van de zangeres, die in 2012 op 63-jarige leeftijd overleed. Donna Summer heette officieel LaDonna Adrian Gaines en werd in Boston geboren. Haar muzikale carrière kreeg in de jaren zeventig in Duitsland een boost toen ze haar eerste singles uitbracht. De documentaire bevat herinneringen van naaste familie, vrienden en collega’s van de zangeres. Ook zijn er veel archiefbeelden te zien van optredens, privéopnames en interviews waarmee het portret van de Queen of Disco compleet wordt gemaakt.

Netflix belicht dan weer een geheel andere zaak in de documentaire Victim/Suspect. De film brengt het verhaal dat door journaliste Rae de Leon werd ontdekt. Zij werkte als reporter bij het Center for Investigative Reporting toen ze merkte dat er iets niet pluis was. Heel wat jonge vrouwen kwamen aangifte doen van seksueel misbruik, maar in plaats van dat ze geholpen werden, werden zij uiteindelijk beschuldigd van het geven van valse verklaringen. Rae de Leon vond uiteindelijk meer dan 160 zaken waarbij vrouwen die aangifte kwamen doen uiteindelijk zelf gearresteerd werden. In de documentaire volgen we Rae de Leon tijdens haar onderzoek. Daarbij gaat ze ook in dialoog met verschillende slachtoffers en krijgen we ook beelden te zien van hun ondervragingen. Daaruit blijkt dat de agenten telkens een soortgelijke manier gebruikten om de meisjes op zo’n manier te laten spreken over de feiten dat ze zelf als dader gezien konden worden.

Een hele andere weg duikt Netflix in met de vierdelige reeks MerPeople. In vier afleveringen komen we meer te weten over de fascinerende wereld van onderwaterartiesten die hun liefde voor de mystieke zeedieren hebben omgezet in echte carrières. Van het geven van oogverblindende shows in kleine steden in Florida tot de kroning van de koning en koningin van de zeeën op de Bahama’s.

Op Apple TV+ wandelen een geheel andere soort beestjes rond, want daar is het tweede seizoen van Prehistoric Planet gestart en meteen ook alweer bijna afgelopen: er werd immers elke dag een nieuwe aflevering online gezet. In elke aflevering staat onze gids David Attenborough stil bij een andere omgeving en hoe de dino’s daarin leefden. In de eerste aflevering draait het om een indrukwekkende vertoning op een eiland en van daaruit gaan we achtereenvolgens naar woestenij, moerassen, oceanen en Noord-Amerika.

En op Prime Video, tot slot, laat James May opnieuw zien dat je geen briljante televisiechef hoeft te zijn om een heerlijke maaltijd te kunnen bereiden. In de eerste reeks afleveringen van James May: Oh, Cook! bracht de altijd sympathieke man ons tips bij over de Aziatische keuken en leerde hij ons pasta, pudding en ontbijt maken. In het tweede seizoen waagt hij zich niet alleen aan het bereiden van een vegan maaltijd, maar ook aan het voorbereiden van een picknick, aan de Japanse en de Mexicaanse keuken en zoekt hij het ook dichterbij in de Duitse en Franse keuken. De eerste reeks afleveringen is overigens ook nog steeds gewoon te bekijken. Smakelijk!

Meer
Lees meer...