Nieuw te streamen deze week: ‘BEEF’, ‘Transatlantic’ en ‘Tiny Beautiful Things’ zijn nieuw, ‘Déjà Vu’ en ‘Atlanta’ zijn terug en George Clooney en Julia Robert verwelkomen ons in ‘Ticket To Paradise’

De gelukkigen onder ons hebben nog een week paasvakantie te gaan, de allergelukkigsten onder ons hebben daarin ook nog tijd om wat series en films te bingen. Deze week staan enkele zeer mooie titels op het programma, want Netflix heeft met BEEF en Transatlantic twee nieuwe series in de aanbieding waar al even naar uitgekeken wordt, Disney+ doet niet onder met het nieuwe Tiny Beautiful Things en (eindelijk!) het derde seizoen van Atlanta en op Streamz is Lauren Versnick te zien in het nieuwe seizoen van Déjà Vu.

Series

Er wordt al enige tijd naar BEEF, een nieuwe reeks van Netflix, uitgekeken, al was het maar doordat Steven Yeun de hoofdrol speelt. In deze nieuwe komische reeks van Lee Sung Jin – die ook al meeschreef aan reeksen als Dave, Tuca & Bertie, 2 Broke Girls en Silicon Valley – wordt er ingezoomd op de nasleep van een verkeersincident tussen twee mensen die elkaar nooit eerder ontmoet hadden. Danny Cho, een mislukte aannemer met een slecht humeur, gaat de strijd aan met Amy Lau. Zij is een ondernemer met een pittoresk leven. De toenemende inzet van hun vete ontrafelt hun levens en relaties en haalt het slechtste in hen naar boven.

Ook veelbelovend en nieuw op Netflix is de historische minireeks Transatlantic, met Gillian Jacobs in de hoofdrol. Hierin volgen we Varian Fry (Cory Michael Smith), die in 1940 naar Marseille reist met drieduizend dollar en een lijst van bedreigde Joodse kunstenaars en schrijvers die hij hoopt binnen een paar weken te helpen ontsnappen aan de Tweede Wereldoorlog. In plaats daarvan blijft hij meer dan een jaar om valse documenten te verkrijgen, noodfondsen te vergaren en reizen door Spanje en Portugal te regelen, waar de vluchtelingen naar veiligere havens kunnen gaan. Tot zijn vele klanten behoren Hannah Arendt, Max Ernst, Marcel Duchamp en Marc Chagall, en de race tegen de klok om hen te redden is een verhaal over verboden liefde, avontuur en onvoorstelbare moed.

In het eerste seizoen van Déjà Vu speelde Natali Broods een moeder die de kans krijgt om terug in de tijd te reizen, het verlies van haar dochter ongedaan te maken en de dingen anders aan te pakken. In het tweede seizoen zien we geen vervolgverhaal. Déjà Vu is omgevormd tot een anthologyreeks en vertelt in de tweede reeks een geheel nieuw verhaal. Dezelfde vraag blijft echter aan de kern van de reeks staan: kan teruggaan in de tijd alles veranderen? In dit nieuwe verhaal zal het liefdesverhaal van Halim (Yassine Ouaich), centraal staan. Hij staat aan de start van zijn volwassen leven en carrière en probeert de liefde van zijn leven Eva (Lauren Versnick) terug te winnen. Sinds Eva hem verlaten heeft, heeft het leven geen zin meer. Tot Halim per toeval een bedrijf ontdekt dat hem in de mogelijkheid stelt om terug te keren in de tijd. Het resultaat is vanaf nu wekelijks op Streamz te volgen.

Als Kathryn Hahn meedoet, kijken wij altijd en dus staat ook Tiny Beautiful Things op ons lijstje. De nieuwe serie, die op Disney+ te volgen is, draait rond een worstelende schrijfster die een gewaardeerde columniste wordt die tips over het leven en hoe het te leiden geeft, terwijl haar eigen leven uit elkaar valt: haar huwelijk loopt op de klippen, de band met haar dochter loopt lastig en haar carrière zit in het slop. Door de column voor haar rekening te nemen, neemt ze ook haar eigen leven opnieuw onder de loep.

Voor Donald Glover ligt Atlanta al in het verleden, maar wij hebben in België nog twee seizoenen te gaan. Het derde en het vierde seizoen werden tegelijkertijd opgenomen, het derde seizoen werd uitgezonden tussen maart en mei van 2022 en is een jaar later eindelijk ook bij ons gearriveerd. In dat derde seizoen – dat nu al volledig op Disney+ staat – zit er trouwens ook een aflevering die rond Zwarte Piet draait en zich in Amsterdam afspeelt. Daarin is ook onze eigen Matteo Simoni te zien.

De minireeks The Good Mothers, die volledig op Disney+ staat, laat ons kennismaken met Denise, Maria Concetta en Giuseppina: drie vrouwen die al jarenlang onderdrukt worden door de Ndrangheta-maffia en er genoeg van hebben. Ze willen zichzelf losmaken van de organisatie en stappen naar de openbaar aanklager. Deze Italiaanse serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Everyone Else Burns is een nieuwe comedyreeks op Streamz waarvan de zes afleveringen nu al beschikbaar zijn. De Britse reeks draait rond de familie Lewis, een nogal doorsnee familie uit Manchester, ware het niet dat ze tot een ultrareligieuze orde behoren die geloven dat de wereld binnen de tien jaar vergaan zal. Vooral patriarch David is toegewijd aan de voorbereiding op Armageddon en het vermijden van eeuwige verdoemenis, Hoe beschermt een eigenzinnig gezin dat zich door het moderne leven navigeert zichzelf tegen het eeuwige hellevuur?

Wie herinnert zich Schmigadoon! nog, de prettig gestoorde musicalserie van Apple TV+ waarin een echtpaar in een sprookjeswereld terecht komt waaruit ze niet lijken te kunnen ontsnappen? Na hun behouden thuiskomst, proberen Melissa en Josh opnieuw het hoofd te bieden aan de dagelijkse sleur. De ontevredenheid steekt al snel weer de kop op in hun relatie en de twee besluiten om opnieuw samen op pad te gaan. Deze keer belanden ze in Schmicago, een plek die een stuk donkerder en grimmiger aandoet dan het Schmigadoon! uit hun herinnering. De twee eerste afleveringen van het tweede seizoen staan nu op Apple TV+. Nieuwe afleveringen volgen op woensdag. Ook het eerste seizoen is nog te bekijken.

De driedelige Noorse minireeks Krigsseileren op Netflix bombardeert ons terug naar de Tweede Wereldoorlog. Alfred, het hoofdpersonage, is een een pasgetrouwde vader van drie kinderen is samen met een jeugdvriend aan het werk op een koopvaardijschip in het midden van de Atlantische Oceaan. Plotseling bevinden de twee zich in de frontlinie, vechtend in burgerkleding, zonder wapens, omdat hun schip het doelwit is van Duitse onderzeeërs. Tegelijkertijd volgen we Alfreds vrouw en kinderen thuis in Bergen en hun dagelijkse leven in oorlogstijd.

Films

Klassiekers zijn doorgaans nogal moeilijk te vinden op de streamingdiensten. Een eerste stapje vooruit is MGM. De abonnees van Prime Video kunnen nu een extra abonnement nemen van 3,99 EUR per maand (14 dagen gratis) dat hen toegang geeft tot een flink aantal films uit de catalogus van MGM. Daartussen zitten ook klassiekers zoals pakweg Some Like It Hot, Platoon, When Harry Met Sally…, Last Tango In Paris, Raging Bull, The Good, The Bad And The Ugly, Midnight Cowboy, Blue Velvet of de Pink Panther-films met Peter Sellers. Verwacht wordt dat die catalogus in de toekomst nog wordt uitgebreid met onder andere de James Bond-titels.

Voor wie niet ontzettend vaak in de bioscoop raakt staat nu Ticket To Paradise op Netflix, een romantische komedie met George Clooney en Julia Roberts die een man en vrouw spelen die al lang geleden gescheiden zijn. Ze komen elkaar opnieuw tegen wanneer hun dochter Lily (de altijd geweldige Kaitlyn Dever) in Bali de grote liefde heeft gevonden en besloten heeft om daar te trouwen. Lily’s ouders vliegen naar Indonesië om hun best te doen om hun dochter te behoeden voor de vergissing van haar leven, en ze zijn daarbij tot elkaar geconfronteerd. Een licht maar aardig filmpje met een cast in goeie doen.

Helemaal nieuw op Netflix is Chupa, Regisseur Jonás Cuarón schreef eerder al het scenario van Gravity (2013) en voert de jonge Evan Whitten op als de verlegen tiener Alex. Tijdens een familiebezoek in Mexico krijgt de knaap een onwaarschijnlijke metgezel als hij een jonge chupacabra ontdekt die zich in de schuur van zijn opa verstopt. Om het mythische wezen te redden, moeten Alex en zijn neven het avontuur van hun leven aangaan.

Op Streamz+ is de Franse film Rodéo gearriveerd. Hierin draait het rond de jonge crimineel Julia die tevens een grote passie voor het motorrijden koestert. Tijdens de zomer ontmoet ze een bende motorcrossers die acrobatische stunts uitvoeren. Julia is vastbesloten om in deze mannenwereld binnen te dringen, maar een ongeluk belemmert haar om helemaal deel uit te maken van de groep.

Op Streamz is ook Muidhond (2019) gearriveerd waarin Tijmen Govaerts Jonathan speelt, een man die is vrijgelaten uit de gevangenis bij gebrek aan bewijs. Hij trekt opnieuw in bij zijn moeder en neemt zich voor om een ander en beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een jong meisje naast hem komt wonen. Patrice Toye baseerde haar film op de gelijknamige roman van Inge Schilperoord uit 2015.

Docu

Potentieel interessant op Disney+: The Pope:Answers, een documentaire van 82 minuten waarin tien jongeren van over de hele wereld niet alleen elkaar ontmoeten in Rome, maar ook Paus Fransiscus een bezoek mogen brengen. Ze mogen met hem de zorgen bespreken waar zij mee zitten.

Op Apple TV+ besteden ze dan weer aandacht aan tennislegende Boris Becker. De documentaire Boom! Boom!: The World vs. Boris Becker zoomt in op de carrière van jongste speler die ooit tot tenniskampioen werd gekroond. In 1985 won hij Wimbledon immers op amper zeventienjarige leeftijd. Vierendertig jaar later, als zijn financiële problemen zijn uitgegroeid tot een rechtszaak, keert hij voor het documentaire-portret van Alex Gibney terug naar misschien wel de enige plek waar hij van houdt. Becker werd voor deze film geïnterviewd in 2019 en opnieuw in 2022, enkele dagen voor zijn veroordeling tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf voor het achterhouden van 2,5 miljoen euro voor zijn curator na zijn faillissement in 2017.

Enkele weken geleden liet hij nog een Sportpaleis vollopen, nu kunnen alle fans van Lewis Capaldi zich begeven naar Netflix. In Lewis Capaldi: How i’m Feeling Now beschrijft Lewis Capaldi zijn metamorfose van een ambitieuze tiener met een viraal optreden tot de voor een Grammy genomineerde popster. Capaldi is een artiest die, zoals veel collega’s, worstelt met z’n eigen hype. Hij had zelfs nog geen platencontract toen hij 25 miljoen streams haalde op Spotify. How I’m Feeling Now toont hoe de zanger de coronacrisis doorbracht in zijn ouderlijk huis, schrijvend aan dat moeilijke tweede album.

Meer
Lees meer...