Nieuwe Apple Watch SE mogelijk gemaakt van plastic

Apple zou werken aan een nieuwe versie van de Apple Watch SE, dit keer met een behuizing van plastic. Dit gerucht komt van de bekende Apple-expert Mark Gurman van Bloomberg. Het techbedrijf overweegt hiermee de huidige aluminium behuizing te vervangen. Zo wil het bedrijf de productiekosten verlagen en de verkoopprijs aantrekkelijk houden.

De Apple Watch SE is de betaalbare variant van de Apple Watch Series. Sinds zijn introductie heeft het toestel een sterke positie in de markt van smartwatches. Door de overstap naar een kunststof behuizing hoopt Apple de kosten te verlagen en beter te concurreren met andere merken die goedkopere alternatieven aanbieden. Dit blijkt een strategische zet, vooral nu concurrenten zoals Samsung en OnePlus recentelijk relatief goedkope modellen hebben gelanceerd.

Concurrentiestrijd met Samsung en OnePlus

Samsung introduceerde onlangs de Galaxy Watch FE voor een scherpe prijs van 219 euro, terwijl OnePlus de Watch 2 op de markt bracht voor 329 euro. De druk van deze goedkopere alternatieven lijkt Apple te dwingen om nieuwe manieren te vinden om zijn producten concurrerend te prijzen. De mogelijke introductie van een plastic behuizing voor de Apple Watch SE is een voorbeeld van zo’n strategie.

De derde editie van de Apple Watch SE

De nieuwe versie van de Apple Watch SE zou de derde in de reeks zijn. De eerste versie werd gelanceerd in 2020, gevolgd door een vernieuwde versie in 2022. Volgens de planning zal de derde editie vermoedelijk dit najaar verschijnen. De aankondiging hiervan wordt verwacht tijdens het grote Apple-event in september. Daar zal ook de nieuwe iPhone 16-serie gepresenteerd zal worden.

Meer
Lees meer...