Nieuwe, Belgische messenger-app: Wafer! Schakel jij over?

Nieuwe, Belgische messenger-app: Wafer! Schakel jij over?

Snapchat, WhatsApp, Messenger, en nu ook nog: Wafer. Wat? Ja! Wafer is een nieuwe Belgische applicatie die in het buitenland ook al een succes is. Het belooft heel veel: de chatapplicatie zou alle andere kunnen vervangen. Wafer Messenger heeft niet één nut maar meerdere: een combinatie van alle chatapplicaties die we tot nu toe kennen.

Wafer Messenger zou alle chatmogelijkheden zoals we ze nu kennen, kunnen vervangen: Messenger, Snapchat, WhatsApp en zelfs sms’en zouden overbodig worden door Wafer.

Niels Hoorelbeke van Wafer vertelt Newsmonkey dat het een waardige vervanger zou kunnen worden van de grote spelers op de markt. Hij heeft zelf meegewerkt aan de applicatie die een echt succes kan betekenen voor sociale media. Het bedrijf heeft ervoor gezorgd dat de applicatie alles kan. Als je een foto wil delen met een sticker of een leuke tekening, dan kan dat. Wil je nog geluid toevoegen bij de foto? Dat is ook mogelijk: een combinatie van meerdere applicaties zoals we ze nu kennen.

Geen Wafer nodig om te kunnen Waferen

Je kan ook iets verzenden naar een vriend of vriendin die geen Wafer hebben: je contactpersoon moet niet per se Wafer hebben om een bericht te kunnen ontvangen. Iedereen kan de app gebruiken zonder ze te downloaden. “Zit deze persoon niet op Wafer, dan krijg je een pop-up scherm, die het mogelijk maakt een weblink te verzenden via sms of WhatsApp of via gelijk welke andere media naar keuze waardoor jouw contactpersoon de chat kan openen en kan antwoorden.”

Waarom Wafer?

Niels vertelt ons dat Wafer in het Engels staat voor een chocolade of vanille koekje met meerdere lagen. “Toen we zo ongeveer 2 jaar geleden met dit project starten was dit de eerste grote feature waar we mee te werk gingen, toen we aan het brainstormen waren kwamen we na een tijdje bij Wafer terecht, misschien was dit wel ons hongergevoel dat meespeelde.”

Net zoals een wafeltje met vulling heeft de applicatie meerdere lagen. Elke applicatie heeft haar eigenheid, maar Wafer wil er verschillende hebben. De app wil ervoor zorgen dat je meerdere dingen kan benutten en gebruiken. Het is niet zoals Messenger of Snapchat of WhatsApp, maar eerder Snapchat én Whatsapp én Messenger.

Wie zat achter het idee?

Volgens Niels kwam het initiale idee van Simone La Torre en Robert Llanes die toen nog collega’s waren bij een ander bedrijf. “Toen ze het idee op papier hadden, kwam Simone bij mij terecht, mits we vrienden zijn, vroeg hij mijn mening op vlak van marketing.” Zo is het project van start gegaan en kunnen ze na twee jaar eindelijk hun applicatie op de markt brengen.

Ze werken niet meer op hun vorige job maar focussen zich full time op Wafer. Ze zijn zelfs van plan om in de komende maanden versterking te vragen om een beter product te blijven brengen.

Veel gebruikers

Wafer heeft duidelijk potentieel: “Vorig jaar stonden we als een van de alpha-startups op de Web Summit in Lissabon. Dit was het eerste grote event en een goede stap voor Wafer, waar we de eerste bevestigingen hebben gekregen van marktexperten en van de buitenwereld dat het een project is met potentieel.”

Ondertussen heeft de applicatie al 300.000 gebruikers. Er is een bètaversie verkrijgbaar in België, Verenigde Staten, Luxemburg en India. Na het investeren in marketing in India, zijn Spanje, Rusland en Indonesië ook gevolgd en de applicatie gedownload.

De app kan je al downloaden op je iPhone via de App store. Android zal (officieel) snel volgen maar eigenlijk kan je het al downloaden: “In principe kan je de app al downloaden voor Android, al maken we hier geen reclame voor omdat er nog enkele kleine bugs in de Android-versie zitten. Deze willen we eerst oplossen voordat we hierover beginnen te communiceren. De volledige versie zal niet lang op zich laten wachten.”

Voorlopig dus nog even wachten als Android-gebruiker, maar het idee en de smileys (of Wafeys) zien er alvast erg leuk uit.

Gesponsorde artikelen