Nieuwe iPhone SE krijgt AI-features van Apple Intelligence

Apple lanceert in 2025 de vierde generatie van de iPhone SE, die volgens bronnen uitgerust zal zijn met de nieuwste AI-features van Apple Intelligence. De goedkopere iPhone krijgt zo een indrukwekkende upgrade.

Apple heeft plannen om de vierde generatie van de iPhone SE uit te rusten met Apple Intelligence, een reeks geavanceerde AI-functies die eerder dit jaar zijn aangekondigd. Volgens Bloomberg zou de nieuwe iPhone SE, die in 2025 op de markt komt, toegang krijgen tot dezelfde technologieën die in de duurdere modellen zoals de iPhone 15 Pro en 15 Pro Max zijn geïntegreerd. Dit is goed nieuws voor consumenten die op zoek zijn naar een betaalbare smartphone zonder in te leveren op innovatieve functies.

Wat is Apple Intelligence?

Apple Intelligence werd in juni 2023 gepresenteerd tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC). Deze verzameling van AI-functies belooft gebruikers een nog slimmere en intuïtievere ervaring met hun iPhones. Hoewel aanvankelijk alleen aangekondigd voor de iPhone 15 Pro en 15 Pro Max, blijkt nu dat ook toekomstige modellen zoals de iPhone 16-serie en de iPhone SE 4 van deze technologie zullen profiteren.

Ondanks deze vooruitgang is er minder goed nieuws voor Apple-gebruikers in de Europese Unie. Apple heeft aangegeven dat Apple Intelligence voorlopig niet beschikbaar zal zijn in Europa, vanwege regelgeving die door het bedrijf als beperkend wordt ervaren. Hoewel de EU-regels de officiële reden zijn, circuleren er geruchten dat er andere factoren meespelen in deze beslissing.

Vernieuwingen in de iPhone SE 4

Naast de toevoeging van Apple Intelligence krijgt de iPhone SE 4 ook enkele fysieke en technische upgrades. Het toestel zal een groter scherm van 6,06 inch krijgen, ter vervanging van het 4,7 inch scherm van zijn voorganger. Ook de camera zal een upgrade krijgen, met een enkele 48 MP-lens in plaats van de huidige twee camera’s.

Verder wordt Touch ID vervangen door Face ID, waarmee gebruikers hun toestel kunnen ontgrendelen via gezichtsherkenning. Intern zal de SE 4 beschikken over meer RAM-geheugen en de nieuwe A18-chip, wat de prestaties aanzienlijk zal verbeteren.

Meer
Lees meer...