Nieuwe nachttrein van Brussel naar Venetië: European Sleeper breidt netwerk uit

European Sleeper kondigt de lancering van een nieuwe nachttreinverbinding aan tussen Brussel en Venetië. Vanaf februari 2024 zullen reizigers de iconische Italiaanse stad rechtstreeks vanuit België kunnen bereiken, met een comfortabele reis van ongeveer 20 uur.

Reizigers die op zoek zijn naar een alternatieve en milieuvriendelijke manier om naar Venetië te reizen, kunnen binnenkort gebruikmaken van een nieuwe nachttreinverbinding van European Sleeper. De nachttrein zal vanaf februari en maart 2024 twee keer per week rijden. Deze winterdienstregeling is strategisch gepland om samen te vallen met de schoolvakanties, het wintersportseizoen en het beroemde carnaval van Venetië.

De reis duurt ongeveer 20 uur, waarbij passagiers kunnen genieten van het comfort van de restauratiewagen terwijl de trein door Duitsland en Oostenrijk rijdt en over de Alpen trekt. De volgende ochtend komen ze aan in de historische steden Verona en Venetië. De route is ontworpen om reizigers te voorzien van een ontspannende ervaring, compleet met schilderachtige uitzichten en alle gemakken van een nachttrein.

Europese treinreizen in opkomst

Chris Engelsman, medeoprichter van European Sleeper, benadrukt het gemak voor passagiers uit België en Nederland. “Reizigers kunnen simpelweg instappen, ontspannen en genieten van de reis door verschillende landen. Dit maakt de nachttrein niet alleen een comfortabele, maar ook een milieuvriendelijke optie om Europa te ontdekken,” aldus Engelsman.

Naast de nieuwe route naar Venetië, is European Sleeper ook bezig met plannen voor een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en Barcelona. Zo wordt het netwerk van nachttreinen in de toekomst nog verder uitgebreid.

Succesvolle lancering van nachttreinen

European Sleeper maakt indruk op de markt van Europese treinreizen. Vorig jaar lanceerde het bedrijf voor het eerst in meer dan tien jaar een rechtstreekse nachttrein tussen Brussel en Berlijn. Dat getuigt alvast van een heropleving van het nachttreinverkeer in Europa.

Meer
Lees meer...