Nieuwe Nintendo Switch 2 laat langer op zich wachten: lancering pas na april 2025

Wie uitkeek naar de release van de nieuwe Nintendo Switch 2 zal nog even geduld moeten hebben. Volgens recente berichten zal de opvolger van de populaire console ten vroegste na 1 april 2025 op de markt komen. Dit is later dan eerder werd verwacht en vormt mogelijk een tegenvaller voor zowel gamers als Nintendo zelf.

De huidige Nintendo Switch, die in 2017 werd gelanceerd, begint zijn leeftijd te tonen. Fans van de console wachten dan ook al geruime tijd op een modernere versie. Hoewel geruchten over een nieuwe Switch al een tijdje circuleren, bevestigde Nintendo pas enkele maanden geleden officieel dat er een opvolger in ontwikkeling is. Deze aankondiging had meteen invloed op de verkoopcijfers van het oude model. Veel gamers besloten blijkbaar te wachten op de nieuwe versie.

Het nieuws over de latere release komt van Chris Dring, hoofd van GamesIndustry.biz. In zijn podcast, via VGC, liet hij weten dat ontwikkelaars niet verwachten dat de Nintendo Switch 2 nog voor het einde van het huidige fiscale jaar van Nintendo wordt gelanceerd. Dat fiscale jaar eindigt op 31 maart 2025, wat betekent dat de nieuwe console op zijn vroegst in april of mei 2025 zal verschijnen.

Aankondiging wellicht in voorjaar 2025

Dat laatste is opvallend. Vooral omdat Nintendo-CEO Shuntaro Furukawa in mei nog liet weten dat we voor het einde van het huidige fiscale jaar een aankondiging over de Switch 2 zouden krijgen. Dring verwacht nu dat de officiële aankondiging ergens in april of mei 2025 zal plaatsvinden. Het is wel mogelijk dat Nintendo eerder al een kleine teaser zal delen om de interesse van fans vast te houden.

Ondanks de vertraagde lancering lijkt Nintendo niet van plan om de ondersteuning voor de originele Switch stop te zetten. Recent kondigde het bedrijf nog diverse nieuwe games aan voor de huidige console. Met wereldwijd zo’n 170 miljoen verkochte exemplaren blijft de Nintendo Switch een belangrijke pijler voor het Japanse gamebedrijf.

Meer
Lees meer...