Opvolger Nintendo Switch komt eraan: Wanneer kunnen we de nieuwe console verwachten?

Nintendo heeft eindelijk meer informatie gegeven over de opvolger van de populaire Switch-console, maar fans moeten hun verwachtingen temperen. Topman Shuntaro Furukawa heeft beloofd dat er vóór maart 2025 een aankondiging komt.

Er is eindelijk meer nieuws over een opvolger voor de Nintendo Switch. Het is al van 2017 geleden dat de nieuwste console op de markt kwam. Ondertussen kijken fans dus al uit naar een modernere opvolger. Die lijkt nu ook officieel bevestigd door Nintendo, al zal de release nog niet voor meteen zijn.

Switch 2

De originele Switch is een enorm succes geweest, met meer dan 130 miljoen verkochte exemplaren sinds 2017. Toch is er de laatste tijd weinig opmerkelijks uitgekomen, met uitzondering van Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Super Mario Wonder en FC 24.

Een veelgehoorde klacht is dat de huidige console moeite heeft met het draaien van sommige recentere games, wat bij sommige fans de vraag deed rijzen naar een krachtigere opvolger.

“Binnenkort meer nieuws”

Ondertussen heeft Shuntaro Furukawa via X laten weten dat het officiële nieuws over een opvolger binnen enkele maanden zal volgen. “We zullen dit jaar nog een nieuwe Nintendo Switch aankondigen”, viel er te lezen. “Dan zal het al meer dan negen jaar geleden zijn dat we het idee rond de vorige spelconsole hebben gelanceerd. Volgende maand houden we ook een event, maar daarbij zullen we het niet over de opvolger hebben.”

Hoewel er dus nog veel onduidelijk is, is er in ieder geval een belofte van Nintendo: we zullen tegen het einde van dit jaar meer te weten komen.

Meer
Lees meer...