‘EA Sports FC 24’ zal ook bij Nintendo Switch voor vernieuwing zorgen

Goed nieuws voor de voetbalfans met een Nintendo Switch. Nadat FIFA zich jarenlang niet echt aanpaste aan de gamesoftware van de Nintendo, zal EA Sports FC 24 dat wel doen. Dat betekent dat er een einde komt aan het spel waarbij doorheen de jaren enkel de naam, de spelers en de truitjes veranderden, maar er niets werd gedaan aan de gameplay.

Binnenkort begint het nieuwe voetbalseizoen weer. Dat betekent meestal natuurlijk ook een nieuwe editie van het bekende voetbalspel FIFA. Door rechtenkwesties zal dat spel niet langer die naam dragen, maar wel verdergaan als EA Sports FC. Voor de editie uit 2024 is deze week al een opvallende cover én een trailer gedeeld. Vandaag werd bekendgemaakt dat er ook aan de versie voor de Nintendo Switch is gewerkt.

EA Sports FC 24

Na 30 jaar komt er met EA Sports FC een einde aan de samenwerking tussen FIFA en EA Sports. Dat verandert enkel iets aan de naam en de verpakking van het spel. De gameplay en mogelijkheden zullen vergelijkbaar zijn met alle voorgaande voetbalspelen van Electronic Arts. Om de gamers alvast warm te maken, deelde EA deze week een trailer.

Daarin was nog geen gameplayer te zien, maar kregen we wel een algemeen idee van hoe de game er zal uitzien. Zo is er duidelijk nagedacht over het samenbrengen van spelers van over de hele wereld, zowel bij het mannen- als het vrouwenvoetbal.

Nintendo Switch

Het nieuwe spel zal, net als zijn voorgangers, ook beschikbaar zijn voor de Nintendo Switch. Maar daar zullen ook heel wat veranderingen optreden. De laatste jaren leek niet iedereen fan te zijn van het spel, aangezien er sinds 2019 geen updates meer zijn doorgevoerd op vlak van besturing, gameopties, enzovoort.

Daar komt nu dus verandering in. Zo kreeg de versie voor Nintendo Switch een eigen trailer en beloofde EA ook dat er meer mogelijk zal zijn. Zo krijgt Ultimate Team een gigantische upgrade en zal ook de rest van het spel meer gaan lijken op de versie van Xbox en Playstation. “We hebben jaren geprobeerd om dit goed te laten werken op Switch”, vertelt John Shepherd van EA aan IGN. “We hebben het spel nu volledig nagekeken met Nintendo en we zijn heel blij dat we het binnenkort op de wereld mogen loslaten.”

Bekijk de trailer van EA FC 24 voor Nintendo Switch hier:

EA FC 24 is vanaf 29 september verkrijgbaar.

Meer
Lees meer...