EA Sports lanceert trailer van ‘FIFA’-opvolger ‘EA Sports FC’

Binnenkort begint het nieuwe voetbalseizoen weer. Dat betekent meestal natuurlijk ook een nieuwe editie van het bekende voetbalspel FIFA. Door rechtenkwesties zal dat spel niet langer die naam dragen, maar wel verdergaan als EA Sports FC. Voor de editie uit 2024 is gisteren een opvallende cover én een nieuwe trailer gedeeld.

De voorbereiding op een nieuw voetbalseizoen betekent ook de lancering van een nieuwe editie van EA Sports’ voetbalspel. Voor het eerst in de geschiedenis gaat het niet om FIFA 24, maar wel om EA Sports FC 24. Dat spel zal dezelfde elementen bevatten, maar heeft gewoon een andere naam gekregen.

FC 24 zal normaal pas eind september in de winkel verschijnen, maar toch postte EA Sports alvast een eerste trailer. En daar hoort ook meteen een opvallende cover bij, waar deze keer meer dan slechts enkele spelers op te zien zijn.

EA Sports FC 24

Na 30 jaar komt er met EA Sports FC een einde aan de samenwerking tussen FIFA en EA Sports. Dat verandert enkel iets aan de naam en de verpakking van het spel. De gameplay en mogelijkheden zullen vergelijkbaar zijn met alle voorgaande voetbalspelen van Electronic Arts. Om de gamers alvast warm te maken, deelde EA gisteren alvast een trailer.

In die trailer was er nog geen gameplayer te zien, maar kregen we wel een algemeen idee van hoe de game er zal uitzien. Zo is er duidelijk nagedacht over het samenbrengen van spelers van over de hele wereld, zowel bij het mannen- als het vrouwenvoetbal. We zien verschillende spelers die zich klaarmaken om het veld te betreden. Daarbij gaat het over o.a. mannelijke voetballers Erling Haaland (Man City), Son Heung-Min (Tottenham), Vini Jr. (Real Madrid), vrouwelijke voetballers Sam Kerr (Chelsea) en Leah Williamson (Arsenal) én voetbaliconen als David Beckham en Ronaldinho.

Bekijk de trailer van EA Sports FC hier:

Meer
Lees meer...