Dit duizelingwekkende bedrag verdient voetbalster Erling Haaland écht per week bij Manchester City

Er zijn in de Britse pers meer details opgedoken over het contract, en dan vooral het salaris, van Erling Haaland bij voetbalclub Manchester City. Het 22-jarige Noorse fenomeen zou volgens die bronnen dubbel zoveel verdienen als aanvankelijk bericht werd.

Erling Haaland is op dit moment ongetwijfeld de populairste voetballer van het moment. De 22-jarige aanvaller verruilde afgelopen zomer Borussia Dortmund voor Manchester City en heeft exact één wedstrijd nodig gehad om te wennen aan het Engelse voetbal bij Manchester City. Eind juli speelde zijn ploeg de Supercup – of Community Shield – tegen Liverpool en daarin kon Haaland niet overtuigen. Hij raakte amper de bal en kon een nederlaag voor Manchester City niet vermijden. De criticasters stonden toen al klaar om hem af te maken.

Een week later scoorde de jonge spits echter meteen twee keer tijdens de 0-2-zege van zijn ploeg tegen West Ham United op de eerste speeldag van de Premier League. Ondertussen zijn we 8 competitiewedstrijden ver en heeft Haaland 14 doelpunten en 3 assists achter zijn naam staan. In 3 Champions League-wedstrijden scoorde hij ook al 5 keer. Fenomenale cijfers dus, waarmee hij al meerdere records brak.

Manchester City

Dat Manchester City een koopje deed met Erling Haaland lijkt nu al vast te staan. Het betaalde naar schatting namelijk ‘amper’ 100 miljoen euro voor de spits. 60 miljoen daarvan ging naar Borussia Dortmund. Dat was namelijk de afkoopsom die in zijn contract stond dat hij er in 2020 tekende toen hij overkwam van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Daarnaast betaalde Manchester City nog eens 40 miljoen euro extra aan het managementkantoor van de recent overleden makelaar Mino Raiola, nu geleid door advocaat Rafaela Pimenta, en de vader van Haaland als tekengeld.

Toen de komst van Haaland naar Manchester City officieel werd gemaakt, viel in diverse media te lezen dat de Noor bij de Engelse club zo’n 375.000 pond (430.000 euro) per week zou verdienen. Dat maakte hem meteen een van de best betaalde spelers uit de Premier League en de tweede best betaalde speler van Manchester City. Enkel Kevin De Bruyne verdient met 400.000 pond (457.000 euro) per week meer.

51,2 miljoen euro per jaar

Maar dat bedrag blijkt nu toch niet helemaal te kloppen. De Britse journalist Mike Keegan de Daily Mail kwam deze week namelijk met het bericht naar buiten dat Erling Haaland in de praktijk meer dan dubbel zoveel verdient. Het basisloon van de Noor zou inderdaad rond de 375.000 pond liggen, maar daarbovenop zouden in zijn contract nog heel wat bonussen zijn opgenomen.

Wat de targets zijn om die bonussen te verdienen, schrijft Keegan niet. Wel zegt de journalist dat het gaat om “zo goed als gegarandeerde bonussen”. Daarmee zou het weeksalaris van Haaland oplopen tot 864.000 pond (982.500 euro). Daardoor zou de amper 22-jarige spits jaarlijks maar liefst 45 miljoen pond (51,2 miljoen euro) verdienen. Bovendien zou dat bedrag binnenkort nog hoger kunnen uitvallen, want Manchester City overweegt nu al om het contract van Haaland open te breken.

Meer
Lees meer...