Manchester City wil contract Haaland nu al openbreken om te vermijden dat Real Madrid hem wegkaapt voor 200 miljoen euro

Erling Haaland is momenteel de hotste voetballer van het moment. Het amper 22-jarige Noorse fenomeen kende een blitzstart bij Manchester City en dat lokt interesse van andere clubs. Zo zou Real Madrid in 2024 mogelijk gebruik willen maken van een opstapclausule in zijn contract bij City. Om te vermijden dat ze hun goudhaantje kwijtraken, denkt de Engelse ploeg er daarom nu al aan om het contract van Haaland open te breken.

Exact één wedstrijd heeft Erling Haaland nodig gehad om te wennen aan het Engelse voetbal bij Manchester City. Eind juli speelde zijn ploeg de Supercup – of Community Shield – tegen Liverpool en daarin kon de debuterende Noor niet overtuigen. Hij raakte amper de bal en kon een nederlaag voor Manchester City niet vermijden. De criticasters stonden toen al klaar om hem af te maken.

Een week later scoorde Erling Haaland echter meteen twee keer tijdens de 0-2-zege van zijn ploeg tegen West Ham United op de eerste speeldag van de Premier League. Ondertussen zijn we 8 competitiewedstrijden ver en heeft de Noor 14 doelpunten en 3 assists achter zijn naam staan. In 3 Champions League-wedstrijden scoorde hij ook al 5 keer. Fenomenale cijfers dus, waarmee hij al meerdere records brak.

Afkoopclausule van 200 miljoen euro

Het wegplukken van Erling Haaland bij Borussia Dortmund door Manchester City lijkt nu al het koopje van het jaar te zijn. Dankzij een afkoopclausule in zijn contract moest Manchester City namelijk amper 60 miljoen euro betalen aan de Borussen. Daar kwam wel nog eens 40 miljoen euro extra bij om het managementkantoor van de recent overleden makelaar Mino Raiola, nu geleid door advocaat Rafaela Pimenta, en de vader van Haaland te overtuigen om bij City te tekenen.

Volgens het Spaanse El Chiringuito TV – een pro-Real Madrid voetbaltalkshow – bedwong de makelaar van Haaland echter nog iets extra in zijn contract. Zo zou er een afkoopclausule ter waarde van 200 miljoen euro in opgenomen zijn. Die clausule gaat wel pas in vanaf 2024, maar toch zou Real Madrid er nu al interesse in tonen.

Nieuw, verbeterd contract?

De Spaanse website Mundo Deportivo schrijft echter dat Manchester City er alles aan wil doen om te voorkomen dat het zover komt. Door het contract van Haaland open te breken, kunnen ze voorkomen dat ze hun sterspeler in 2024 verliezen. De Engelse club zou daarom nu al onderhandelen met de Noor (en zijn makelaar) over een nieuwe deal. En dat minder dan 5 maanden nadat hij zijn huidig contract tekende.

Een nieuw contract zou in dat geval geen opstapclausule meer bevatten, maar meer dan waarschijnlijk wel een nog hoger loon voor Erling Haaland. De Noor is nu al met 375.000 pond (430.000 euro) per week de tweede best betaalde speler van Manchester City. Enkel Kevin De Bruyne verdient met 400.000 pond (457.000 euro) per week meer. Maar daar komt dus mogelijk binnenkort verandering in.

Meer
Lees meer...