‘FIFA 23’ bevat voor het eerst teams uit de Engelse en Franse vrouwencompetitie

Op dit moment is in het Verenigd Koninkrijk het EK voetbal voor vrouwen bezig, en daar is heel wat belangstelling voor. De laatste jaren zit het vrouwenvoetbal in de lift, waardoor nu ook EA Sports nieuwe mogelijkheden heeft toegevoegd aan de nieuwste versie van FIFA. In FIFA 23 zullen gebruikers namelijk voor het eerst vrouwenvoetbal in clubverband kunnen spelen. Eerder waren de internationale teams al beschikbaar.

Goed nieuws voor de fans van vrouwenvoetbal. In de nieuwste FIFA 23 worden de mogelijkheden namelijk enorm uitgebreid. Zo voegde EA Sports twee vrouwencompetities toe aan het spel. Vanaf nu kan je dus met een team uit de Barclays Women’s Super League of Division 1 Arkema spelen. Dat zijn de vrouwelijke clubcompetities van Engeland en Frankrijk.

Fifa 23

De populariteit van vrouwenvoetbal blijft toenemen. Al sinds 2016 houdt EA Sports zich bezig met het toevoegen van features uit het vrouwenvoetbal, maar pas vanaf FIFA 22 waren alle nationale teams beschikbaar. Nu doet het gamebedrijf daar nog een schepje bovenop. Want in FIFA 23 kan je nu ook clubvoetbal spelen in vrouwelijke competities.

Tot nu toe gaat het enkel over de Barclays Women’s Super League (Engeland) en Division 1 Arkema (Frankrijk). In die competities zitten met Chelsea en Olympique Lyon op dit moment de beste vrouwenteams ter wereld.

Zichtbaarheid

Ook de Engelse FA is alvast razend enthousiast. “De toegevoegde zichtbaarheid die een global brand als EA SPORTS gaat bieden voor onze competitie, teams en spelers kan niet overschat worden. Dit ondersteunt onze ambitie heel erg om het vrouwenvoetbal in Engeland verder te laten groeien, en laat onze commitment zien om de Barclays Women’s Super League nog toegankelijker te maken voor nieuwe toeschouwers, overal ter wereld”, klinkt het bij Commercial Director Navin Singh.

Naast de twee vrouwelijke competities zullen fans ook voor het eerst de mogelijkheid hebben om zowel de World Cup voor mannen als voor vrouwen te spelen in dezelfde game.

Bekijk hier de trailer van FIFA 23:

Meer
Lees meer...