Chelsea dringt aan voor Cristiano Ronaldo, maar er zijn nog kandidaten

De transfersoap rond Cristiano Ronaldo (37) is volop aan de gang. De Portugese superster wil namelijk zijn huidige club Manchester United verlaten. De nieuwe eigenaar van Chelsea, Todd Boehly, lijkt zijn zinnen gezet te hebben op de aanvaller, al is er nog een struikelblok. Ondertussen onderzoeken ook enkele andere topclubs of Ronaldo haalbaar is voor hen.

Amper tien maanden geleden stelde Manchester United trots zijn nieuwste aanwinst voor. Na een afwezigheid van meer dan een decennium was het er namelijk in geslaagd om Cristiano Ronaldo terug te halen naar de Premier League. “Welcome home“, klonk het toen nog enthousiast. Toen de Portugees bij zijn terugkeer op Old Trafford meteen twee keer scoorde, leek een sprookje in de maak.

Slecht seizoen bij Manchester United

Lang bleven die witte broodweken echter niet duren, want Ronaldo en Manchester United kenden allerminst een goed seizoen. In de Premier League eindigde de club pas als zesde en in de Champions League bleek de achtste finale al het eindstation. Ronaldo was wel topschutter van Manchester United, maar kende voor zijn standaarden al bij al een minder seizoen. Over alle competities heen scoorde hij 24 keer in 38 wedstrijden. Het was bijna 15 jaar geleden dat de Portugees slechtere cijfers kon voorleggen.

Cristiano Ronaldo Manchester United april 2022 Everton
Cristiano Ronaldo (Manchester United) – Bron: Paul Currie/Shutterstock/Isopix

Door die slechte resultaten speelt Man Utd komend seizoen geen Champions League. Bovendien slaagde de ploeg er voorlopig nog niet in om serieuze versterkingen vast te leggen op de transfermarkt. Enkel de transfervrije Christian Eriksen en de jonge Nederlander Tyrell Malacia werden al (zo goed als) gehaald. De club onderhandelt wel met onder andere Paulo Dybala (Juventus) en Frenkie de Jong (FC Barcelona), maar die deals zijn nog niet rond.

Cristiano Ronaldo vreest dus een herhaling van vorig seizoen en stuurt dan ook aan op een vertrek uit Manchester United. De Portugees is voorlopig ook afwezig op de eerste trainingen van het seizoen. Officieel is dat om familiaire redenen, maar veel analisten vermoeden dat een transfer in de maak is.

Chelsea?

Topfavoriet om Cristiano Ronaldo binnen te halen, is nog steeds Chelsea FC. The Blues kregen recent met Todd Boehly een nieuwe eigenaar en die wil meteen zijn stempel drukken. Ronaldo moet helpen om de kloof met topclubs Liverpool en Manchester City te dichten.

De Amerikaanse zakenman gaat daarom komende dagen met Thomas Tuchel, de trainer van Chelsea, aan tafel zitten om te horen of er ruimte is voor Ronaldo in de ploeg van volgend seizoen. Volgens Marca zou Tuchel echter vooral aandringen op defensieve versterking na het vertrek van verdedigers Andreas Christensen (FC Barcelona) en Antonio Rudiger (Real Madrid). In het aanvallende compartiment verloor Chelsea Romelu Lukaku (Inter), maar die zou Tuchel willen vervangen door Raheem Sterling van Manchester City.

Of toch Barcelona of Atlético Madrid?

Als Chelsea zou afhaken voor Cristiano Ronaldo zijn de opties verder beperkt. De Portugese superster is uiteraard niet goedkoop en bovendien ben je als ploeg bijna verplicht om je tactiek aan te passen aan zijn speelstijl. Gelukkig kan Ronaldo rekenen op zijn topmakelaar Jorge Mendes, die veel contacten heeft in de voetbalwereld.

“Het zal niet gemakkelijk worden, want het is niet eenvoudig om ruimte te vinden voor Cristiano Ronaldo. Er zijn niet veel teams met de financiële mogelijkheden om hem aan te trekken”, legt de Portugese journalist Nuno Luz uit aan Radio Marca. “Real Madrid wil hem niet en Barcelona is enkel een optie als laatste redmiddel. We moeten dus kijken naar de clubs waarmee Mendes goede contacten heeft. Daarbij mogen we zeker Atlético Madrid niet vergeten.”

“Het is nog vroeg. Ronaldo traint momenteel in Lissabon, maar we zullen zien wat er gebeurt. Hij zal moeten gaan waar Mendes hem een oplossing biedt, want er zijn niet veel clubs die de mogelijkheid hebben om hem te betalen. Maar het kan snel gaan, want wat nu onmogelijk lijkt, is dat over een week misschien niet meer”.

Jorge Mendes, de topmakelaar die de belangen van Cristiano Ronaldo behartigd – Bron: Sam Bagnall – AMA/Getty Images
Meer
Lees meer...