Manchester United stelt Cristiano Ronaldo voor: “Welcome home”

De nieuwe club van Cristiano Ronaldo is bekend en het is een verrassing geworden. De 36-jarige Portugees keert namelijk terug naar Manchester United, de club uit de Premier League waar hij meer dan een decennium geleden internationaal doorbrak.

De transfersaga rond Cristiano Ronaldo is afgelopen en kent een verrassend einde. De Portugese superster mocht al enige tijd vertrekken bij Juventus – hoewel dat nooit met zoveel woorden is gezegd – en flirtte al enkele dagen met Manchester City.

Manchester City

Die Engelse topclub won vorig seizoen overtuigend de titel in de Premier League, maar mist een echte goalgetter. Nu hun eerste target Harry Kane steeds moeilijker haalbaar blijkt, richtten ze hun pijlen op Cristiano Ronaldo. Voor fans van Manchester United leek het onwaarschijnlijk dat hun voormalige sterspeler naar de stadsrivaal zou trokken en bovendien was er nog een ander probleem. City weigerde namelijk een transfersom te betalen aan Juventus, waar Ronaldo nog één jaar onder contract ligt.

Sir Alex Ferguson

Het was op dat moment dat volgens de geruchten dat Sir Alex Ferguson, de legendarische voormalige coach van Manchester United, zelf naar Cristiano Ronaldo zou hebben gebeld. Het is Ferguson die de piepjonge aanvaller in 2003 wegplukte bij Sporting Portugal en mee groot maakte.

In tegenstelling tot City bleek Manchester United bovendien wel bereid om een transfersom te betalen en zo was de deal sneller beklonken dan verwacht. De Engelsen zouden zo’n 20 miljoen euro betalen aan Juventus, een bedrag dat met bonussen eventueel nog enkele miljoenen kan oplopen.

“Manchester United is verheugd te kunnen bevestigen dat de club een overeenstemming heeft bereikt met Juventus over de transfer van Cristiano Ronaldo. Iedereen bij de club kijkt ernaar uit om Cristiano terug te verwelkomen in Manchester”, valt te lezen op de website van ManU. Ronaldo moet wel nog zijn medische keuring ondergaan voor de transfer helemaal officieel is.

Meer
Lees meer...