Waar speelt Cristiano Ronaldo volgend seizoen? Portugese superster lijkt beslissing te hebben genomen over toekomst

De speculaties rond de toekomst van Cristiano Ronaldo lijken bijna verleden tijd. De 36-jarige Portugees heeft nog een contract voor één seizoen bij Juventus en zou dat – in tegenstelling tot eerdere berichten – willen uitdoen en zelfs met nog één jaar verlengen.

Drie seizoenen geleden haalde Juventus Cristiano Ronaldo voor 117 miljoen euro weg bij Real Madrid. De Italiaanse club had op dat moment al zeven seizoenen op een rij de landstitel behaald, maar hoopte met de Portugese superster eindelijk nog eens de Champions League te winnen.

Champions League

Drie jaar later moeten we vaststellen dat die doelstelling allesbehalve behaald is. De voorbije jaren was de kwartfinale en tweemaal de achtste finale het eindstation van Juventus in de grootste Europese competitie. Dat het relatief kleine clubs zoals Ajax, Lyon en Porto zijn die de Italiaanse recordkampioen uitschakelde maakt het extra pijnlijk. Afgelopen seizoen greep Juventus zelfs in de eigen competitie naast de titel. Die was voor het Inter van onder andere Romelu Lukaku.

De persoonlijke statistieken van Cristiano Ronaldo zijn bij Juventus wel nog steeds indrukwekkend. Over alle competities heen scoorde hij al 101 doelpunten in 133 wedstrijden. Toch waren er de voorbije maanden geruchten dat niet iedereen binnen de club even tevreden is van de prestaties van de Portugees. Zijn jaarloon van om en bij de 50 miljoen euro – meer dan vier keer zoveel als de tweede best betaalde speler van Juventus – weegt dan ook zwaar op de loonlast.

PSG, Manchester United of Inter Miami

De Italianen zouden de voorbije maanden volgens de geruchtenmolen dan ook openlijk de markt opgegaan zijn met hun Portugese superster die nog een contract voor één seizoen heeft. Het hoge loon lijkt echter voor veel clubs een struikelblok te zijn. Bovendien zijn maar weinig bereid heel veel geld te betalen voor een 36-jarige speler. Toch werd Cristiano Ronaldo onder andere gelinkt aan de PSG, zijn ex-club Manchester United en de Amerikaanse club Inter Miami.

Contract verlengen

Volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport is er van een vertrek echter geen sprake. Zij melden dinsdag dat Jorge Mendes, de manager van Cristiano Ronaldo, op dit moment onderhandelingen voert met Juventus. Ronaldo zou namelijk niet alleen zijn contract willen uitdoen, maar zelfs verlengen tot het seizoen 2022/2023. Ook Juventus zelf ontkende eerder al dat hun sterspeler de club gaat verlaten.

Meer
Lees meer...