Cristiano Ronaldo is de eerste voetballer die zich miljardair mag noemen

Volgens Forbes is de Portugese voetballer Cristiano Ronaldo de eerste voetballer met een miljard op zijn rekening. Hij is nog maar de derde atleet die zich miljardair mag noemen. Enkel ex-golfer Tiger Woods en ex-bokser Floyd Mayweather gingen hem voor.

Ronaldo verdiende al dat geld natuurlijk niet enkel met de hoge salarissen die hij bij verschillende topclubs ontving. De verschillende sponsordeals, de groei van zijn CR7-merk en de manier hoe hij met zijn sociale-media omgaat, zorgen ervoor dat de huidige spits van Juventus op zijn 35ste de rijkste voetballer ter wereld is.

In het lijstje met Kylie Jenner

Bovenaan het lijstje van best betaalde beroemdheden staat Kylie Jenner met zo’n 590 miljoen dollar. (bron: EPA)

In april dit jaar meldde Mirror Football dat Ronaldo op weg was om miljardair te worden. Twee maanden later is het dan zover. In 2019 verdiende Ronaldo een slordige 105 miljoen dollar (of bijna 93 miljoen euro). Daarmee is hij de vierde beste verdienende beroemdheid ter wereld. Bovenaan het lijstje pronkt Kylie Jenner, zij wist dit jaar zo’n 590 miljoen dollar (of zo’n 522 miljoen euro) binnen te halen.

Om je een idee te geven over hoe de Portugees miljardair is geworden, geven we je enkele duizelingwekkende cijfers.

  • Enkel bij zijn huidige club Juventus verdient Ronaldo zo’n 57 miljoen euro per jaar. Sinds de start van zijn profcarrière in 2005 verdiende hij enkel aan salarissen in totaal een slordige 575 miljoen euro.
  • In 2019 verdiende Ronaldo bijna 42 miljoen euro in commerciële ondernemingen.
  • Nike betaalt Ronaldo jaarlijks ruim 17 miljoen euro door sponsoring.
  • Enkel uit betaalde Instagram-berichten verdiende Ronaldo in zijn eerste seizoen bij Juventus bijna 35 miljoen euro.

Absolute wereldtop

Cristiano Ronaldo behoort tot een van de beste voetballers ter wereld en van zijn generatie. Hij won al vijf keer de Gouden Bal, de prijs voor beste Europese voetballer van het jaar (die ook in een Europese competitie speelt).

Cristiano Ronaldo staat erom bekend voetbalrecords te doen sneuvelen. Door zijn transfer van Real Madrid naar Juventus in 2018, voor 112 miljoen euro, werd Ronaldo in één klap ook de duurste dertiger ooit in het voetbal. En nu is hij op zijn 35ste ook nog eens de rijkste voetballer ooit.

Meer
Lees meer...