Floyd Mayweather wil helpen bij de boksmatch tussen Justin Bieber en Tom Cruise

Justin Bieber Floyd Mayweather Tom Cruise
GettyImages

Als het effectief tot een boksmatch komt tussen popster Justin Bieber en acteur Tom Cruise, wil Floyd Mayweather graag meewerken als promotor. Bieber daagde Cruise uit via Twitter, oorspronkelijk als een grap, maar de match zou er wel eens echt kunnen komen.

Floyd Mayweather, voormalig wereldkampioen boksen, wil zijn schouders steken onder de eventuele boksmatch tussen Justin Bieber en Tom Cruise. Mayweather werkt als promoter sinds hij zelf stopte met boksen. Dat wil zeggen dat hij verantwoordelijk is voor de organisatie en betaling van alles wat met een bepaalde match te maken heeft.

Wat is een promoter?

Het grote verschil tussen de manager van een bokser en een promoter ligt bij de belangen die ze representeren. Bij een manager gaat alles over het belang van de bokser, bij de promoter is het eigenbelang vooral belangrijk. Ze zijn dan ook meestal niet zo graag gezien bij boksers, want hoe minder geld die verdienen door te vechten, hoe meer ze hun promoter moeten betalen.

Justin Bieber is op dit moment verantwoordelijk voor het grootste drama uit Hollywood.

Mayweather en Bieber

Dat Floyd Mayweather zijn diensten aanbiedt voor dit gevecht, komt niet helemaal als een verrassing. De bokser was tot voor enkele jaren namelijk dikke vriendjes met Justin Bieber. Die heeft Mayweather zelfs ooit naar de ring begeleid voor een gevecht en kreeg daar bokslessen voor terug. Sinds 2017 zouden de twee minder close zijn.

Het hele verhaal begon met een tweet van Justin Bieber. Daarin schreef hij: “Ik wil Tom Cruise uitdagen om in de achthoek te vechten. Tom, als je dit gevecht niet aangaat, ben je bang en zal je dat nooit kunnen vergeten. Wie wil het gevecht organiseren?” En dan tagde hij Dana White, de voorzitter van de Ultimate Fighting Championship.

Die Dana White zou volgens tabloid TMZ bevestiging gekregen hebben van Biebers manager Scooter Braun dat de zanger wel eens in de ring zou willen staan. Tom Cruise moet daar uiteraard ook mee akkoord gaan. Die acceptie van de uitdaging doet de ronde, maar is nooit officieel bevestigd.

Gesponsorde artikelen