Miljardair of niet: Kylie Jenner is best betaalde celebrity

Kylie Jenner is de best verdienende celebrity van het moment. Dat schrijft het Amerikaanse zakenblad Forbes. Of deze nieuwe informatie betrouwbaar is, valt nog af te wachten. Deze week nog kwam uit dat het blad Jenner onterecht de status van miljardair had toegekend.

Of ze nu miljardair is of niet: de jongste zus van de Kardashian-Jenner-familie staat bovenaan de lijst van best verdienende beroemdheden ter wereld. Volgens de Celeb 100-lijst van Forbes sleepte de 22-jarige vorig jaar een bedrag van 590 miljoen dollar (520 miljoen euro) binnen.

Kylie Cosmetics

Het grootste deel daarvan verdiende Jenner met haar cosmeticalijn Kylie Cosmetics. Afgelopen jaar kocht de Amerikaanse cosmeticamagnaat Coty een meerderheidsaandeel van 51 procent van dat bedrijf. De verkoop was goed voor een bedrag van 600 miljoen dollar (540 miljoen euro). Na het betalen van heel wat taksen hield Jenner daar een derde van over.

Jenners plaats op de lijst is een serieuze opsteker. Begin deze week kreeg haar imago nog een flinke deuk nadat Forbes naar buiten bracht dat Jenner valse papieren had aangeleverd om haar status als jongste miljardair aller tijden te claimen. Uit het onderzoek blijkt dat het vermogen van Jenner ‘slechts’ 800 miljoen euro bedraagt. Zelf ontkent Jenner dat ze ooit om de miljardairsstatus zou hebben gevraagd.

Forbes 100

Kylie staat afgetekend op de eerste plek van best verdienende beroemdheden. Op het podium krijgt ze gezelschap van haar schoonbroer Kanye West. De producer/rapper/ondernemer (sinds 2014 de wederhelft van halfzus Kim Kardashian) verdiende het afgelopen jaar een bedrag van 170 miljoen dollar (150 miljoen euro). Het grootste deel daarvan vergaarde hij met zijn modelijn Yeezy.

De top 5 wordt aangevuld door grote namen uit de sportwereld. De Zwitserse tennisspeler Roger Federer en voetbalduo Cristiano RonaldoLionel Messi waren alle drie goed voor bedragen rond de 100 miljoen dollar. Jenner is bovendien de enige vrouw met een plaats in de top 10. De eer voor tweede best verdienende vrouw is weggelegd voor talkshowhost Ellen DeGeneres. Met een vermogen van 75 miljoen bekleedt zij de twaalfde plaats op de Forbes 100-lijst.

De top 10 ziet er als volgt uit:

1. Kylie Jenner (520 miljoen euro)

2. Kanye West (150 miljoen euro)

3. Roger Federer (94 miljoen euro)

4. Cristiano Ronaldo (93 miljoen euro)

5. Lionel Messi (92 miljoen euro)

6. Tyler Perry (86 miljoen euro)

7. Neymar (84 miljoen euro)

8. Howard Stern (79 miljoen euro)

9. LeBron James (78 miljoen euro)

10. Dwayne Johnson (77 miljoen euro)

Meer
Lees meer...