Left Right
scrollTop top

Cristiano Ronaldo zal niet vervolgd worden voor verkrachting


Cristiano Ronaldo
© GettyImages

De Portugese voetballer Cristiano Ronaldo werd beschuldigd van verkrachting. Een vrouw beschuldigde CR7 ervan haar verkracht te hebben in Las Vegas in 2009. Maar aangezien de vrouw in kwestie onvoldoende bewijsmateriaal kan leveren, heeft de rechter nu beslist dat de zaak geen proces krijgt en dat de voetballer bijgevolg vrijuit gaat.

Voetballer Cristiano Ronaldo is geen onbeschreven blad. De Portugees wordt zo beschuldigd van verkrachting, maar deze zaak zal nu toch niet voor de rechter komen.

What happens in Vegas

Cristiano Ronaldo
GettyImages

Kathryn Maygora kwam vorig jaar, tijdens de opmars van de #MeToo-beweging, naar buiten met haar verhaal. Ze vertelde hoe Cristiano Ronaldo haar in 2009 verkrachtte in een hotelkamer in Las Vegas. Ze hield dit dus bijna tien jaar lang voor zichzelf, maar daar had ze goede redenen voor.

Mayorga stelde namelijk dat ze 375.000 dollar zwijggeld kreeg van de entourage van de bekende voetballer. Deze geldoverdracht gebeurde drie maanden na de feiten. Die drie maanden verkeerde Mayorga naar eigen zeggen in shock, tot ze instemde met het zwijggeld. De advocaat van Ronaldo, Peter Christiansen, ontkent dit “zwijggeld” niet, maar stelt wel dat de seks tussen Ronaldo en Mayorga gebeurde mét consent van beide partijen.

Ronaldo ontkende de feiten al van in het begin. “Ik ontken met kracht de beschuldigingen aan mijn adres”, zo stelde Ronaldo in oktober 2018, toen Mayorga met haar verhaal naar buiten kwam. “Verkrachting is een afschuwelijk misdrijf dat ingaat tegen alles wat ik ben en waarin ik geloof. Hoe graag ik ook mijn naam wil zuiveren, ik weiger het mediaspektakel te voeden dat is gecreëerd door mensen die zich op mijn kap willen promoten. Mijn zuivere geweten zal me helpen om rustig de resultaten van alle onderzoeken af te wachten.”

Onvoldoende bewijsmateriaal

De rechtbank oordeelt nu dat er onvoldoende bewijsmateriaal is om een zaak tegen de voetballer te starten. De vrouw diende een dag na de feiten al klacht in bij de politie in Las Vegas. Ze deed dat toen zonder haar verkrachter bij naam te noemen. De politie kon toen geen forensisch bewijsmateriaal vinden.

Er was sprake van videomateriaal, maar dat blijkt nu verloren te zijn gegaan. Daardoor is er geen bewijs en besliste de rechter dat er geen zaak gestart kan worden tegen de voetballer.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…