Lady Gaga en Selena Gomez geven Instagramaccount tijdelijk in handen van Black Lives Matter-organisaties

Zowel Lady Gaga als Selena Gomez geven hun Instagramaccount tijdelijk aan personen uit de zwarte gemeenschap. Dat doen ze naar aanleiding van de wereldwijde protesten voor de Black Lives Matter-beweging. De zangeressen willen dat zwarte mensen meer worden gehoord en stellen daarom hun invloedrijke accounts ter beschikking.

Sinds de brutale moord op George Floyd worden er wereldwijd protesten georganiseerd tegen politiegeweld en rassenongelijkheid. Lady Gaga en Selena Gomez hebben allebei een invloedrijk platform op Instagram en gaan daar gebruik van maken. Beiden gaan ze hun account tijdelijk laten overnemen door mensen uit de zwarte gemeenschap.

Black Lives Matter

https://www.instagram.com/p/CBBd1ggjehH/

Selena Gomez riep eerder al via Instagram op om actie te ondernemen en op te komen voor de zwarte gemeenschap en de Black Lives Matter-beweging: “Niets wat iemand zegt, kan terugnemen wat er is gebeurd. Maar we kunnen en moeten er allemaal voor zorgen dat we actie ondernemen. Er zijn al veel te lang te veel zwarte levens van ons afgenomen. Ze verdienen beter. Ze verdienen het om gehoord te worden. We moeten het allemaal beter doen en niet in stilte zitten terwijl dit onrecht voortduurt.” En zij neemt alvast het voorbeeld om actie te ondernemen. De zangeres gaat de komende dagen haar profiel op Instagram beschikbaar stellen aan invloedrijke leiders binnen de zwarte gemeenschap.

“Ik heb moeite gehad om de juiste dingen te zeggen over dit belangrijk moment in de geschiedenis. Na te hebben nagedacht over de beste manier om mijn sociale media te gebruiken, heb ik besloten dat we allemaal meer moeten horen van zwarte stemmen”, begon Gomez haar bericht. “We hebben allemaal een verplichting om het beter te doen en we kunnen beginnen om met een open hart en geest te luisteren.”

Belangrijke organisaties aan het woord

En Lady Gaga volgt Gomez in deze actie. Op Instagram liet Gaga weten dat vanaf morgen haar account wordt overgenomen door organisaties waar ze zelf al geld aan heeft gedoneerd. “Ik geef mijn Instagramaccount over aan elk van de organisaties waaraan ik onlangs heb gedoneerd, in een poging om hun belangrijke stemmen te versterken.” De zangeres belooft ook om in de toekomst meer over “inspirerende leden en groepen binnen de zwarte gemeenschap” te posten op haar sociale media.

https://www.instagram.com/p/CBCE8QOlid5/
Meer
Lees meer...